”En oemotståndlig affär” av Birgitta Bergin

°

En oemotståndlig affär

———

”En oemotståndlig affär” av Birgitta Bergin (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Lägenheten på Riddargatan i Stockholm har blivit vårt hem, vår lilla fristad. Det är där vi har hittatvårt nya liv livet utan Calle och utan Jesper. Livet som det ser ut idag: bara min lille Lucas och jag.

Anna Holm har gått vidare efter att hennes stora kärlek Calle omkom i en olycka. Hon är numera styrelseordförande för Vansbo fastigheter och försöker få livspusslet att gå ihop. En ny kärleksrelation står långt ner på listan, efter styrelsemöten och matsäckar till treårige Lucas dagisutflykter.

På en mässa i Cannes träffar Anna den karismatiske bankmannen Fabian och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar henne Fabian kommer också med ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin. Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid tillsammans med Fabian. Samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist att hämta på dagis och blir mer och mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med sina slitna jeans och t-shirt och sina oceanblå ögon som verkar se rakt igenom henne.

Man ska skilja på affärer och nöjen eller behöver man verkligen det? Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat. Snart känner hon att hon håller på att tappa fotfästet. Och som om det inte vore nog vägrar Filip lämna henne ifred. Nu vill han till och med träffa henne och Lucas och fika! Vad är det han är ute efter egentligen?

En oemotståndlig affär är den fristående fortsättningen på succéromanen Ett oemotståndligt förslag.Liksom i den första boken om Anna Holm får vi här en vindlande historia som inte släpper taget. Birgitta Bergin är den typen av författare, hon skriver rappt och rakt på sak och hennes böcker berör och väcker känslor hos läsarna.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

Det här är den fjärde boken som jag läser av Birgitta Bergin, och jag tycker verkligen att hennes böcker bara blir bättre och bättre. 

”En oemotståndlig affär” är en fristående fortsättning på ”Ett oemotståndligt förslag” som jag läste för ungefär ett år sedan. Här är en länk till min recension av den boken

Jag tror att det går alldeles utmärkt att läsa den här boken utan att ha läst den första boken, men som vanligt så tycker jag ju att det ger så mycket mer, att följa en serie från början. 

Jag tyckte väldigt bra om den här boken. Välskriven är den, och har ett skönt läsflyt. Karaktärerna känns trovärdiga, och den är inte helt förutsägbar. 

Boken är, i mitt tycke, en roman, med inslag av feelgood och chick lit. 

Jag rekommenderar verkligen den här boken, och den föregående. Och jag ser verkligen fram emot kommande böcker i serien. För av vad jag kan förstå, så lär det nog komma en fortsättning på Anna Holms liv. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bokfabriken.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to ”En oemotståndlig affär” av Birgitta Bergin

  1. […] läste jag böckerna Ett oemotståndligt förslag och En oemotståndlig affär, och dom tyckte jag var riktigt […]

  2. […] om Anna Holm. Den första boken heter Ett oemotståndligt förslag, och den andra boken heter En oemotståndlig affär, (länkar till mina recensioner av dom), och jag har läst dom båda två tidigare, och även tyckt […]

  3. […] efter varje bok. Tre veckor (3,5), Fångad i Marbella (3,0), Ett oemotståndligt förslag (4,0), En oemotståndlig affär (4,0), Ett oemotståndligt begär (4,0), Som ett brev på posten (5,0), Något du inte vet att jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: