Stephen King – Senare – Betyg: 5 av 5 – 📚 –

.

Alla som känner mig det allra lilla minsta, vet ju att Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit det i över fyrtio år nu. Över sjuttio böcker har jag av honom i min bokhylla, hela hans utgivning på svenska.

Jag älskar ju hans sätt att skriva. Och även om själva historierna i hans böcker såklart också är väldigt viktiga, så är det ändå mest ”allt runtomkring” som jag tycker bäst om. Personskildringar, miljöskildringar, samhällskritik, och hans värnande om barn och ”den lilla människan”, det är den största behållningen av hans böcker, tycker jag. 

Och oavsett om hans böcker är verkliga eller övernaturliga, så tycker jag att dom är lika bra. Den här boken tillhör dom böckerna som handlingen är lite övernaturlig i, kan man väl säga. Tyvärr så var den ovanligt tunn, endast 266 sidor. Hans böcker brukar ju vara mycket tjockare, och det gillar jag bättre.

Men boken Senare är precis lika bra som alla hans tidigare böcker. Tycker det är så fantastiskt att han kan förnya sig för varje bok, och att han aldrig upprepar sig. Boken är välskriven, spännande, otäck, gripande, och mycket, mycket bra.

Rekommenderar varmt boken, precis som alla hans tidigare böcker, och hoppas på att den 73-årige författaren får leva länge och skriva många fler böcker. (Kommer en ny på svenska till hösten).

(Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

.

Ibland betyder ”växa upp” att du måste möta dina demoner. Jamie Conklin, son till en ensamstående, hårt arbetande mor, vill bara ha en vanlig och normal barndom. Men Jamie är inte ett vanligt barn – han ser vad ingen annan kan se och vet saker som ingen annan kan veta. Och priset han får betala för att hjälpa polisen jaga en mördare från andra sidan graven är högre än han någonsin kunnat föreställa sig.

Med ekon från Kings klassiska roman ”Det” är ”Senare” en skrämmande och rörande roman om förlorad oskuld, och ett gastkramande utforskande om att stå upp mot ondska – i vilken skepnad den än antar.

(Kopierat från bokförlaget).

.

2 Responses to Stephen King – Senare – Betyg: 5 av 5 – 📚 –

  1. Bra bok skriver:

    Vilken är din absoluta favoritbok av King? Eller någon du kan rekommendera mig att läsa. Jag har aldrig läst något av honom.

    • @ Bra bok: Oj! Så himla svårt! Har ju läst över sjuttio böcker av honom under fyrtio år! Och svårt att avgöra om hans tidigare böcker är lika bra i dag. Ibland så åldras inte böcker bra. Men jag hoppas på att dom gör det. Varför inte testa hans allra första? Det är Carrie. Älskade också boken Flickan som älskade Tom Gordon. Båda dom två böckerna är rätt så tunna. Annars så den ganska så nya Mr Mercedes-trilogin, som är typ deckare. Institutet är väldigt bra och rätt så ny också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.