Birgitta Bergin – Som ett brev på posten

——— 

Som ett brev på posten

———

Birgitta Bergin – Som ett brev på posten – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”När Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir galet förälskade i varandra, upptäcker de att omgivningens syn på deras kärlek inte är lika självklar som det är för dem. Barn och barnbarn, svärdöttrar- och söner, alla brottas de med olika fördomar och förväntningar på gamlingarna. Familjerna i sig har sin skruvade dynamik, hemligheter och avundsjuka …

När Elsa och Thore ställer till med en storslagen fest på Elsas sommarparadis ute i skärgården för att fira sin nyvunna lycka med alla sina barn och deras familjer, så ställs allt på sin spets. Under ett kaotiskt och dråpligt dygn mitt i sommaren händer allt det som inte ska få hända och kvar står Elsa och Thore och tänker: ”Vad hände egentligen?” Deras motrektion blir ödesdiger.”

(Kopierat från bokafabriken.se)

——–

Jag har läst fyra böcker tidigare av Birgitta Bergin. 

Först läste jag böckerna Tre veckor och Fångad i Marbella, och dom tyckte jag var sådär.

Sen läste jag böckerna Ett oemotståndligt förslag och En oemotståndlig affär, och dom tyckte jag var riktigt bra.

Nu har jag läst den här boken, Som ett brev på posten, och den tyckte jag var mycket, mycket bra.

Jag hade väl i och för sig förväntat mig att boken skulle vara bra, eftersom jag har tyckt om Birgittas två senaste böcker. Och när jag läste om handlingen i boken, så kände jag att det nog kunde bli väldigt bra. 

Men boken var faktiskt till och med över min förväntan. Den grep verkligen tag i mig, och den kändes mycket verklighetstrogen. 

Boken är välskriven och lättläst. Den engagerade mig, och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Jag blev berörd och rörd av den, och några tårar kom under läsningen. Men den var också lite rolig ibland. Alla personerna i boken är väldigt bra beskrivna och känns så riktiga. 

Boken har ett ordentligt slut, vilket jag tycker om när böcker har. (Numer har alldeles för många böcker cliffhangers i slutet tycker jag). Men det känns ändå som om det gärna skulle få komma en bok till om Elsa och Thore, och deras familj och släkt. 

Jag rekommenderar absolut boken. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bokfabriken.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

7 Responses to Birgitta Bergin – Som ett brev på posten

  1. […] du inte vet att jag vet är en fristående fortsättning på boken Som ett brev på posten. Jag läste den boken för cirka ett år sedan, och den fick högsta betyget av mig, och var helt […]

  2. […] Bergin, som har blivit en av mina favoritförfattare. Kan verkligen rekommendera böckerna Som ett brev på posten och Något du inte vet att jag vet. Men också även hennes övriga […]

  3. […] oemotståndligt förslag (4,0), En oemotståndlig affär (4,0), Ett oemotståndligt begär (4,0), Som ett brev på posten (5,0), Något du inte vet att jag vet (4,5), och Holländarn (4,5). (Dom två första böckerna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.