Katerina Janouch – Vapendragerskan

——— 

———

Katerina Janouch – Vapendragerskan – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Kan en vän från det förflutna hjälpa barnmorskan Cecilia Lund att återfå kontroll över tillvaron? Cecilia behöver bygga upp sin egen styrka – såväl mentalt som fysiskt. Det är nämligen åter turbulent i familjen, inte minst runt den äldsta dottern Sofia. Stödet från oväntat håll visar sig bli helt avgörande.

Förutom att det är rörigt privat hotas Cecilias arbetsplats BB Victoria dessutom av nedläggning. Den privata kliniken går med miljonförlust och därför planerar dess ägarbolag att säga upp avtalet med landstinget. Saken blir inte bättre av att förlossningen drabbas av ett brutalt våldsdåd, något som chockar både personal och blivande föräldrar.

Just när dramatiken lagt sig hittas en ung AT-läkare död på sjukhusområdet. När en ung student dessutom försvinner spårlöst engagerar sig Cecilia ofrivilligt i fallet. Hon inser alltför sent att en skoningslös gärningsman väntar i skuggorna – beredd att släcka ännu ett liv …

”Vapendragerskan” är den efterlängtade tionde delen i den bästsäljande romanserien om barnmorskan Cecilia Lund. De tidigare delarna heter Bedragen, Systerskap, Hittebarnet, Tigerkvinnan, Modershjärtat, Nattsländan, Blodssystrar, Barfotaflickan och Skugghäxan.”

(Kopierat från janouch.johanohrvall.se)

——–

Vapendragerskan är den tionde boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den föregående boken, Skugghäxan, där det också finns länkar till tidigare böcker. 

Katerina Janouch har lyckats skapa sig en liten egen genre med den här bokserien, tycker jag. Böckerna är som feelgoodböcker med spänningsmoment och aktuella samhällshändelser i. 

Tycker verkligen att författaren har lyckats med denna bokserie. Och jag har inte ännu tröttnat på serien, trots att det här var den tionde boken. Jag tycker det är intressant att följa med i Cecilia Lunds liv, både yrkesmässigt och privat. Och i varje bok är det alltid aktuella samhällsfrågor med.

Jag hoppas på att det kommer även en elfte bok i serien, för jag läser gärna mer om Cecilia och alla hennes relationer med kollegor, familj, släkt, vänner, och män. 

Rekommenderas absolut, men läs helst serien från början. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet danskt band, från Bokförlaget Palm Publishing.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus)

——— 

One Response to Katerina Janouch – Vapendragerskan

  1. […] och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den föregående boken, Vapendragerskan, där det också finns länkar till tidigare böcker. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: