Katerina Janouch – Skugghäxan

——— 

Skugghäxan

———

Katerina Janouch – Skugghäxan – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Cecilia reser ensam till kärlekens stad Paris, där hon upplever ett oförglömligt romantiskt äventyr och tillbringar en vecka på egen hand långt från vardagen.

På planet hem möts hon av nyheten att dottern Gretas bästa vän – en flicka vars familjeförhållanden är allt annat än lätta – har försvunnit spårlöst.

Cecilia slungas in i oron över den saknade flickan, arbetet på förlossningen och de bekymmer som drabbat flera av medlemmarna i hennes stora familj.

Sökandet intensifieras och snart kryper det fram att Greta kan ha något med försvinnandet att göra – vad är det hon döljer?

Skugghäxan är den nionde delen i den omåttligt populära romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Jag har läst nästan alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund. 

Skugghäxan är den nionde boken i serien. Här är en länk till min recension av den åttonde boken, och det finns också länkar där till dom sju tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till Barfotaflickan). 

Jag tycker att Katerina har gjort sig en egen liten genre med sin bokserie om Cecilia. Kan inte likna dom vid några andra böcker som jag har läst. Det är en blandning av relationer – både mellan gifta, syskon, barn/föräldrar, kollegor, med flera, och arbetsbeskrivning av barnmorskejobb, och ett spänningsmoment i varje bok. 

Det är allting någonting aktuellt i varje bok. Och i den här boken så handlar det om en försvunnen tioårig flicka, hemförhållanden som inte är så bra, otrohet, svek, och mycket annat. 

Böckerna är mycket lättlästa, välskrivna, spännande, och engagerande. Det bästa i böckerna tycker jag är det som handlar om Cecilias jobb. Men också alla relationer, speciellt mellan vuxna syskon, och föräldrar och vuxna barn, och gifta par. Mycket bra sexskildringar skriver Katerina Janouch också. 

Den här nionde boken var lika bra som dom åtta tidigare.

Jag ser redan fram emot nästa bok, som jag förmodar inte kommer förrän om cirka ett år. Men det är ju alltid roligt att ha bra böcker att se fram emot. Om det nu kommer en tionde bok alltså, men det nästan förutsätter jag att det gör, eftersom det var en liten cliffhanger på slutet. 

Och jag kan verkligen rekommendera alla att läsa serien om barnmorskan Cecilia Lund. Men börja då med den första boken, Bedragen, och läs dom i ordning. För då tror jag att man har störst behållning av bokserien. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (danskt band)Adlibris (e-bok)Bokus (danskt band)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to Katerina Janouch – Skugghäxan

  1. […] ”Katerina Janouch tillhör absolut en av mina favoritförfattare. Jag tycker väldigt mycket om hennes serie om barnmorskan Cecilia Lund. Jag har läst alla dom nio böckerna i serien som hittills har utkommit, och jag ser fram emot dom kommande böckerna som är planerade. Den senaste boken i serien heter Skugghäxan.  […]

  2. […] och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den föregående boken, Skugghäxan, där det också finns länkar till tidigare […]

  3. Anonym skriver:

    Älskar hennes böcker. Håller precis på att läsa vapendragerskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.