Liane Moriarty – Andras vänner – (Truly Madly Guilty)

——— 

———

Liane Moriarty – Andras vänner – (Truly Madly Guilty) – (2017) – (2016) – (Genre: Australiensisk Skönlitteratur / Roman)

———

”En grillkväll, sex ansvarsfulla vuxna, tre gulliga ungar och en liten hund.Vad skulle kunna gå fel?

Clementine och Sam har det bra tillsammans. De har två små döttrar, Sam har just börjat på sitt drömjobb och Clementine som är cellist förbereder sig inför en av sitt livs viktigaste provspelningar.

Clementine och den mer reserverade Erika har varit vänner sedan de var små. De känner varandra utan och innan men hamnar ofta på kollisionskurs med varandra. Så när Erika nämner att de alla blivit inbjudna till en grillkväll hos grannarna Vid och Tiffany, som med all säkerhet kan lätta upp stämningen, tackar Clementine och Sam ja på en gång.

Det blir en kväll som får livet att ta en annan riktning. Och efteråt kan ingen av dem sluta undra: Vad skulle ha hänt om vi inte hade gått dit?

I Andras vänner riktar Liane Moriarty sin skarpa blick mot tre på ytan lyckliga familjer. Hon berättar om kärlek, äktenskap, föräldraskap och vänskap, visar vad skuldkänslor kan göra med den starkaste av relationer och hur det vi inte säger påverkar oss mer än vi tror.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——– 

Den australiensiska författaren Liane Moriarty har skrivit sju böcker, och det här är den fjärde boken som finns översatt till svenska. 

Jag har läst dom tre tidigare böckerna, och tyckt riktigt mycket om dom alla tre. Här är länkar till mina recensioner av dom, Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, och Tre önskningar.

Och jag tyckte riktigt mycket även om denna bok, Andras vänner. Jag tycker att Liane Moriarty har ett fantastiskt sätt att skriva på. Boken är helt oförutsägbar, och det tar lång tid innan jag förstår vad som egentligen har hänt på grillkvällen som gör att livet förändras för alla inblandade. 

Boken är spännande, engagerande, berörande, välskriven, gripande, lättläst, och som sagt var, mycket oförutsägbar. 

Rekommenderar absolut boken, och även hennes tre tidigare böcker som finns på svenska. Och jag hoppas att dom tre böcker som inte finns översatta, kommer att översättas, och även att hon utkommer med fler böcker. För hon är verkligen en av mina favoritförfattare nu. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

6 Responses to Liane Moriarty – Andras vänner – (Truly Madly Guilty)

  1. Pia Gummesson skriver:

    Vill läsa☺

  2. Har läst henne på engelska och har bara en ynka bok kvar nu (håller lite på den), men det här är den jag tycker minst om. Gillar Ericas och Clementines bakgrundshistoria, men tyckte att det ”STORA AVSLÖJANDET” drog ut för mycket.

  3. […] Författaren Liane Moriarty har gett ut sju stycken böcker, varav fem stycken finns utgivna på svenska. Jag har läst alla dom fyra tidigare böckerna som finns på svenska, och jag har tyckt mycket, mycket om dom allihopa. Två av dom fick högsta betyget, och två fick näst högsta betyget, från mig. Här är länkar till mina recensioner av böckerna, i den ordning som jag har läst dom: Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, Tre önskningar, och Andras vänner.  […]

  4. […] dom fem tidigare böckerna: Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, Tre önskningar, Andras vänner, och En annan Alice. Dom två förstnämnda fick betyget 5 av mig, och dom följande tre fick […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.