Liane Moriarty – Nio främlingar – (Nine perfect strangers)

.

.

Liane Moriarty – Nio främlingar 
Betyg: 4 av 5 

.

Bokrecension – Liane Moriarty – Nio främlingar – (Nine perfect strangers) – 2019 – (2018) – Genre: Australisk Skönlitteratur / Roman

.

”Den före detta bästsäljande romanceförfattaren Frances Welty anländer till Tranquillum House med värmevallningar, ett brustet hjärta och ett mycket smärtsamt paper cut. Tillsammans med åtta andra gäster ser hon fram emot tio dagar av lyxbehandlingar, meditation, nya vänskapsband och möjligen lite träning. Men kvinnan bakom de omtalade retreaten, den karismatiska Masha Dmitrichenko, har andra planer. I takt med att Mashas metoder blir allt mer okonventionella inser de nio främlingarna på Tranquillum House att de omöjligt kan klara utmaningen de ställts inför utan varandras hjälp. En roman om vad människor är beredda att göra för att läka, försonas och nå sina drömmar, berättad med Moriartys karakteristiska värme och humor.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

.

Nio främlingar är den sjätte boken som jag har läst av den australiske författaren Liane Moriarty. Och jag tyckte mycket om alla dom fem tidigare böckerna: Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, Tre önskningar, Andras vänner, och En annan Alice. Dom två förstnämnda fick betyget 5 av mig, och dom följande tre fick betyget 4,5 av mig. Alla böckerna är helt fristående från varandra. Och hon har även skrivit två böcker till, som inte finns översatta till svenska. 

Nu har jag läst hennes senaste bok, Nio främlingar. Även den var mycket bra, även om jag inte riktigt tyckte att den nådde upp till dom tidigare böckernas nivå.

Men boken var ändå mycket bra, välskriven, lättläst, och med både humor och djup. Och själva slutet på boken, där nådde boken det högsta betyget. Men som helhet får boken en fyra i betyg av mig. 

Rekommenderar boken, och även Liane Moriartys tidigare böcker. 

Betyg: 4 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Albert Bonniers Förlag

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: