Liane Moriarty – En annan Alice – (What Alice forgot)

——— 

En annan Alice

———

Liane Moriarty – En annan Alice – (What Alice forgot) – (2018) – (2010) – (Genre: Australiensisk Skönlitteratur / Roman)

———

”I En annan Alice bjuder Liane Moriarty på samma vinnande blandning av igenkänning, humor och allvar som i succéerna Öppnas i händelse av min död och Stora små lögner (boken bakom HBO-serien Big little lies).

Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare – hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.

En annan Alice är en roman om chansen att få göra om och göra rätt. När Alice vaknar upp på gymmet är hon 39 år, inte 29. Hon tror att hon är nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen är hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmässa. Tio år har fullkomligt raderats från hennes minne – ett årtionde då hon uppenbarligen fått för sig att bli träningsfanatiker, då hon glidit ifrån sin älskade man Nick, då hon förlorat närheten till sin syster och på något sätt tappat bort sig själv. Alice måste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vän och syster hon en gång var.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——– 

Författaren Liane Moriarty har gett ut sju stycken böcker, varav fem stycken finns utgivna på svenska. Jag har läst alla dom fyra tidigare böckerna som finns på svenska, och jag har tyckt mycket, mycket om dom allihopa. Två av dom fick högsta betyget, och två fick näst högsta betyget, från mig. Här är länkar till mina recensioner av böckerna, i den ordning som jag har läst dom: Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, Tre önskningar, och Andras vänner

Nu har jag ju då alltså läst en femte bok av författaren, En annan Alice, som är helt nyutgiven här i Sverige, men den gavs ut 2010 i Liane Moriartys hemland, Australien. Och hon gjorde mig absolut inte besviken den här gången heller. 

För även den här boken, liksom dom tidigare, är lättläst, oförutsägbar, gripande, spännande, berörande, och mycket, mycket bra. 

Rekommenderar varmt boken, precis som jag gör med alla hennes böcker. 

(Och jag rekommenderar även miniserien Big Little Lies som baseras på boken Stora små lögner).  

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to Liane Moriarty – En annan Alice – (What Alice forgot)

  1. Gunilla skriver:

    Har läst några böcker av henne, läste precis ”Andras Vänner” och den var bra, hon skriver intressant.
    Ja nu är det roliga slut och vardagen börjar. Men du har haft fina dagar och även jag med familjen så det känns bra.
    Ha det bra och må så gott!
    Kram!

  2. […] Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, Tre önskningar, Andras vänner, och En annan Alice. Dom två förstnämnda fick betyget 5 av mig, och dom följande tre fick betyget 4,5 av mig. Alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: