”De underkända” av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

°

De underkända

———

”De underkända”  av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Bokserie: Sebastian Bergman (del 5).

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

I De underkända – Hjorth-Rosefeldts femte bok i den framgångsrika serien om Sebastian Bergman – ställs han och kollegerna från Riksmord inför en komplex och avancerad seriemördare som till slut kommer hota hela teamets existens.”

(Kopierat från norstedts.se)

——–

Det här är den femte boken i serien om Sebastian Bergman och dom andra i teamet i Riksmord. Jag har läst dom fyra tidigare, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av böckerna, i den ordning dom har kommit ut: ”Det fördolda”, ”Lärjungen”, ”Fjällgraven”, och ”Den stumma flickan”. 

Den här femte och nyaste boken, ”De underkända”, var precis lika bra som dom tidigare fyra. Jag älskar verkligen personerna i teamet Riksmord. Både Sebastian, Torkel, Billy, Ursula, och Vanja. Och jag hoppas att få följa dom alla i många böcker framöver. Som i tidigare böcker, så avslutas boken med en cliffhanger, så nu längtar jag ju redan efter nästa bok. 

Och som vanligt så var det även i den här boken en intressant story, en seriemördare som fokuserar på fördumningen bland kändisar, och i media. 

Rekommenderar absolut boken, precis som författarnas tidigare böcker. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

One Response to ”De underkända” av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

  1. […] Boken En högre rättvisa är den sjätte boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmord. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har utgetts: Det fördolda, Lärjungen, Fjällgraven, Den stumma flickan, och De underkända.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.