”Den stumma flickan” av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

°

Den stumma flickan

———

”Den stumma flickan” av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen. Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tolvåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens. Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren. För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig. I Den stumma flickan, den fjärde boken om Sebastian Bergman, visar HjorthRosenfeldt återigen sin fantastiska förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning.

(Kopierat från storytel.se)

——–

Det här är den fjärde boken i serien om Sebastian Bergman. Jag har läst dom tre tidigare, och tyckt mycket om dom alla tre. Här är en länk till mitt inlägg om den tredje och senaste boken, ”Fjällgraven”, där det också finns länkar till dom två tidigare böckerna. 

”Den stumma flickan” var precis lika bra som dom tidigare böckerna i serien. Jag tycker mycket om Hjorth/Rosenfeldts sätt att skriva. Det är lättläst och mycket spännande. Och som vanligt så avslutades även denna bok med en cliffhanger, så jag längtar ju redan nu efter bok fem i serien. 

Och den här boken läste jag inte, utan jag lyssnade på den som en ljudbok, från Storytels app till min iPhone. 

Jag har aldrig lyssnat på ljudböcker förut. Bara testat någon gång för länge sedan, och då gillade jag det inte. Nu ville jag ge det en ny chans, och jag tyckte mycket om det nu. Har lyssnat på hela boken, hemma i min soffa, medan jag har broderat på ett korsstygnsbroderi, och det var en väldigt bra kombination. 

Men det finns en stor nackdel med ljudböcker tycker jag, och det är ju att dom tar så väldigt lång tid, jämfört med att läsa själv. Tolv och en halv timme tog det, och då lyssnade jag ändå på 1,25 gånger hastigheten. 

Rekommenderar verkligen boken, precis som deras tidigare. 

Och jag kommer definitivt att lyssna på ljudböcker igen, när tid och tillfälle finns. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en ljudbok som jag lyssnade på genom Storytel. 

———

Uppdaterad 2015-01-07.

Och jag kanske även borde tycka något om inläsaren. 

Jag har ju ingen erfarenhet av olika inläsare av ljudböcker, så jag har ju inget att jämföra med. 

Inläsaren till den här boken heter Niklas Falk och var väl helt okej. 

Han hade kanske lite irriterande inandningar inför meningarna som hördes väl. 

Och han hade också lite larvig röst när han läste vad kvinnorna i boken sa. 

Men som sagt, helt okej inläsare enligt mig. 

°

2 Responses to ”Den stumma flickan” av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

  1. […] Det här är den femte boken i serien om Sebastian Bergman och dom andra i teamet i Riksmord. Jag har läst dom fyra tidigare, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av böckerna, i den ordning dom har kommit ut: ”Det fördolda”, ”Lärjungen”, ”Fjällgraven”, och ”Den stumma flickan”.  […]

  2. […] recensioner av dom, i den ordning som dom har utgetts: Det fördolda, Lärjungen, Fjällgraven, Den stumma flickan, och De […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.