Åsa Hellberg – Sexstrejken

——— 

———

Åsa Hellberg – Sexstrejken – (2019) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsroman)

———

”Majken har fått nog.
Nog av att bli kallad hora i skåphallen, i korridoren, i matsalen, nog av anonyma dickpics. Nog av att de schysta killarna håller käften när tjejerna trakasseras. När hon tillsammans med den blyga Vilda och skolans drömtjej Belle utlyser en sexstrejk blir det upptakten till något som ingen kunnat förutse.Hade de strejkat om de hade vetat vilka krafter som skulle utlösas av att säga nej till sex? Hade de strejkat om de vetat priset de skulle få betala?

Majken såg ut över elevrådet. Killarna skruvade på sig, men sa inget. Troligtvis hade ingen av dem haft sex än. Men de ville väl ha det, som de flesta andra på gymnasiet. Skulle de våga ta ställning mot dem som kränkte tjejerna de ville ligga med?
Hon sa: ”Det här betyder inget hångel, ingen går ned på någon, inget sexuellt what so ever. Bög, flata, trans, bi eller hetero; alla måste vara med.””

(Kopierat från bonniercarlsen.se)

——– 

Sexstrejken är Åsa Hellbergs första ungdomsroman. Hon har tidigare utkommit med drygt ett tiotal böcker, och jag har läst dom flesta av dom, och också tyckt om dom. Nästan alla dom böckerna handlar om medelålders kvinnor. 

Jag är väl egentligen helt fel målgrupp för den här boken, för den handlar om ungdomar i gymnasieåldern. Men jag har ändå inget emot att läsa en och annan ungdomsbok ibland. 

Och jag tyckte om den här boken också. Den handlar ju om aktuella ämnen, som till exempel sexuella trakasserier och näthat. 

Så jag kan absolut rekommendera den. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bonnier Carlsen.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (häftad)Adlibris (e-bok)Bokus (häftad)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.