Katrine Engberg – Krokodilväktaren – (Krokodillevogteren)

———  

———

Katrine Engberg – Krokodilväktaren – (Krokodillevogteren) – (2019) – (2016) – (Genre: Dansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

””Krokodilväktaren” är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?” 

(Kopierat från forum.se)

———

Krokodilväktaren är den danska författaren Katrine Engbergs debutroman som kom ut 2016. Sedan dess har hon utkommit med två böcker till, och en fjärde del i bokserien kommer i september. 

Men i Sverige har nu den första boken precis släppts. Och jag skulle ju tro att den boken gör succé även här i Sverige, precis som alla författarens böcker har gjort i Danmark. 

Jag tycker ofta mycket bra om danska (och norska) kriminalromaner. Och den här boken var verkligen inget undantag. 

Boken är mycket välskriven, riktigt spännande, otäck, oförutsägbar och har en väldigt klurig intrig. 

Jag rekommenderar varmt boken till alla som tycker om nordiska kriminalromaner. 

Och jag ser mycket fram emot att författarens övriga böcker förhoppningsvis också översätts till svenska. För jag skulle mycket gärna läsa mer om polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner hos Köpenhamnspolisen. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.