”Vita spår” av Emelie Schepp

°

Vita spår

———

”Vita spår” av Emelie Schepp (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.”

(Kopierat från wwd.se)

——–

”Vita spår” är den fristående fortsättningen på boken ”Märkta för livet” som jag läste för ungefär två år sedan. 

Tycker att den här andra boken av Emelie Schepp är bättre än den första boken. 

Välskriven och spännande, och jag hoppas på att det kommer en bok till om åklagare Jan Berzelius och poliserna i Norrköping. 

Rekommenderas till alla som gillar svenska kriminalromaner. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to ”Vita spår” av Emelie Schepp

  1. […] jag var helt okej, och här är en länk till min recension av den. Den andra boken i serien, Vita spår, tyckte jag var mycket bättre, och här är en länk till min recension av […]

  2. […] av alla dom tre tidigare böckerna, i den ordning som dom har getts ut: Märkta för livet, Vita spår, och Prio […]

  3. […] av dom fyra tidigare böckerna i serien om åklagaren Jana Berzelius: Märkta för livet, Vita spår, Prio ett, och Pappas […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.