Emelie Schepp – Prio ett

——— 

Prio ett

———

Emelie Schepp – Prio ett – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.

(Kopierat från wwd.se)

——–

Prio ett är den tredje boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Den första boken i serien, Märkta för livet, tyckte jag var helt okej, och här är en länk till min recension av den. Den andra boken i serien, Vita spår, tyckte jag var mycket bättre, och här är en länk till min recension av den. 

Nu har jag läst den tredje boken i serien, Prio ett, och det tycker jag är den bästa boken hittills i serien. Och det bådar ju gott för kommande böcker om Jana och dom andra karaktärerna.

Boken är välskriven och spännande. Jag gillar mycket karaktärerna i boken, inte bara huvudpersonen åklagare Jana Berzelius, utan även dom poliserna som det handlar om. 

Prio ett kan läsas fristående, men jag tror att man har mycket större behållning av boken om man har läst dom två tidigare böckerna. 

Jag rekommenderar absolut Prio ett av Emelie Schepp, som är en av dom, numer så många, skickliga kvinnliga svenska deckarförfattare.   

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

2 Responses to Emelie Schepp – Prio ett

  1. […] Pappas pojke är den fjärde boken i serien om åklagaren Jana Berzelius av författaren Emelie Schepp. Jag har läst alla dom tre tidigare, och tyckt om dom alla tre. Den första boken tyckte jag var okej, men inte mer. Den andra boken tyckte jag var bra mycket bättre. Och den tredje boken ännu bättre. Här är länkar till mina recensioner av alla dom tre tidigare böckerna, i den ordning som dom har getts ut: Märkta för livet, Vita spår, och Prio ett.  […]

  2. […] dom fyra tidigare böckerna i serien om åklagaren Jana Berzelius: Märkta för livet, Vita spår, Prio ett, och Pappas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.