”Bakom masken” av Författarsällskapet

°

Bakom masken

———

”Bakom masken” av Författarsällskapet – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller)

———

”Fjorton författare, vars gemensamma nämnare är deras medlemskap i Facebookgruppen Författarsällskapet, ger sig ut på en spännande resa och tolkar, på 22 helt unika sätt, temat ”bakom masken”.

Genom boken varvas olika genrer, tidsåldrar och miljöer, men den gemensamma nämnaren för alla 22 noveller är att de på ett eller annat sätt berör vad som händer bakom masken.

Bakom Masken är ett spontant samarbete mellan Författarsällskapet och Whip Media, och ett försök att lyfta fram mer eller mindre etablerade svenska författare som genom sina bidrag visar att det finns en enorm kreativitet och kraft även utanför de stora etablerade förlagen. Många av författarna är utgivna sedan tidigare men ett par stycken debuterar i Bakom Masken.”

(Kopierat från adlibris.com)

——–

En novellsamling, med tjugotvå noveller, av fjorton olika författare, på cirka etthundraåttio sidor, med samma tema: ”Bakom masken”. 

Boken är ett samarbete mellan Författarsällskapet på Facebook, och Whip Media. 

Jag är ju, som jag har skrivit många gånger förut, ingen direkt älskare av noveller. Jag föredrar långa, tjocka romaner. Men jag tycker ändå att det är kul att någon gång ibland läsa en novellsamling, så när jag blev erbjuden den här boken som ett recensionsexemplar, så tackade jag ja. 

Och jag tyckte om boken. Vissa noveller var mycket bra, och vissa var mindre bra. Jag tyckte mer om dom som utspelade sig i nutid, och lite mindre om dom som utspelade sig förr i tiden. Och jag tyckte även lite mer om dom som hade lite skräck i sig. Men som helhet så tyckte jag absolut om novellsamlingen, och kan helt klart rekommendera den. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Whip Media och Författarsällskapet.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

Länk till bokens hemsida. 

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.