”5:2″ – ”5:2-fastan” – ”5:2-dieten” – ”5:2-livsstilen”

5-2-3

°

Ja, vad heter det egentligen? Jag känner i alla fall att det passar mig bra. Jag vill ju leva länge och må bra så länge jag lever, och man måste väl på något sätt också hjälpa till med det. Men samtidigt så vill jag njuta av livet och inte avstå livets goda.

Att äta ”normalt” och ”vad man vill” fem dagar i veckan, och så ”lågkaloriäta” två dagar i veckan, det passar mig. Och att man dessutom kan äta vad man vill när man fastar, bara det inte överstiger femhundra kalorier, det passar mig också. Även om det bästa förstås är att äta femhundra ”nyttiga” kalorier.

Att också kunna välja dagar, olika dagar olika veckor, beroende på hur det passar in, det är ju också bra. Och att dagarna inte ska vara i rad.

Lite pyssligt så här i början att väga och räkna kalorier, men det kommer jag nog snart in i. Oftast äter man ju rätt så lika, och jag antecknar allt, så jag har till nästa gång.

Alla viktiga värden ska ju tydligen bli bättre om man lever så här. Kommer inte ihåg alla och vad dom heter, men till exempel IGF-1, insulin, blodfetter, blodsocker, och en massa annat.

Att man går ner i vikt om man är överviktig är ju inte heller fel. Inte heller att man kanske har lättare att bibehålla sin vikt när man väger ”lagom”.

Jag kommer att blogga om mina fastedagar och vad jag äter. Har gjort en ny kategori här i bloggen som heter ” 5:2 ” om ni är intresserade. Kom gärna med tips på bra mat under fastedagar, och länkar till bra läsning i ämnet.

Nedanför så kommer några länkar till hemsidor som jag har hittat. Har också hittat en Facebookgrupp där man kan bli medlem och utbyta tankar och åsikter.

Länk till Facebookgruppen ”5:2 fasta”.

Länk till Livsmedelsdatabasen där det finns kaloriinnehåll på alla matvaror. 

Övriga länkar:

http://www.google.se/#output=search&sclient=psy-ab&q=5:2&oq=5:2&gs_l=hp.3&fp=f63486198e0d9acb

https://www.facebook.com/groups/periodisk.fasta/

http://mryeah.com/5-2-dieten/

http://hjarnfysik.blogspot.se/2013/03/periodisk-fasta.html

http://hjarnfysik.blogspot.se/2013/03/jag-fortsatter-fasta.html

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fasta-dig-frisk

http://www.hittarecept.se/s/5-2-diet.html?img=0

http://www.hälsa.se/Kategori/Gron-mat/Kost-och-naring/52-fastan/

°

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.