Sara Åström & Anette Sandlund – Slumra in – Betyg: 4 av 5 – 📚

.

Sara Åström & Anette Sandlund – Slumra in – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Boken Slumra in är en fristående fortsättning på boken Vid skogens slut, som kom förra året. Jag har läst den första delen, och gillat den. Och så nu även med den här andra boken om Sofia Winter och dom andra i Piteå. Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Sofia Winter försöker bygga upp ett nytt liv tillsammans med sin lillasyster Alva, som bär på trauman från sin uppväxt. Sedan de fritogs från den isolerade rörelsen Ekoportalen lever de med en rädsla över att en dag bli hittade.

På ytan ter sig deras liv normalt, men märkliga saker börjar hända efter att Sofia blir lite för oförsiktig. Inledningsvis viftar hon bort sina farhågor, men vem är det egentligen som skickar anonyma meddelanden och vem är mannen som har en förmåga att dyka upp överallt?

En tonårspojke hittas drunknad och So­fia tillsammans med gruppen SIB, Speciella Insatser för Barn, blir inkopplade. Något har hänt den här pojken som inte stämmer med det självmord det ser ut att vara.

När de hittar ytterligare en tonåring som avlidit under märkliga omständigheter och pusslar ihop de få ledtrådar de har, leds de in på en slingrig väg kantad av sorg, där ilska och skam trasat sönder den moraliska kompassen.

Slumra in är den fristående uppföljaren till Åström Sandlunds debut Vid skogens slut

(Kopierat från bokförlaget).

.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.