Alex Finlay – En vĂ„ldsam natur – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Alex Finlay – En vĂ„ldsam natur – Betyg: 4 av 5 – 📚 – En spĂ€nnande amerikansk thriller av en, för mig, ny författare. VĂ€lskriven och lĂ€ttlĂ€st. Och, i alla fall för mig, oförutsĂ€gbar. Kan rekommenderas. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

“De hittade kropparna pĂ„ en tisdag. TvĂ„ dagar efter det att familjen missat flyget hem. Sex dagar efter det att alla sms och inlĂ€gg pĂ„ sociala medier tystnat.”

Efter en hÄrd festkvÀll möts Matt Pine av FBI nÀr han kommer till sitt studentrum pÄ universitet. De levererar förödande nyheter: Matts mamma, pappa och tvÄ yngre syskon har hittats döda i huset de hyrt under sin semester i Mexiko.

Det Ă€r inte första gĂ„ngen familjen Pine drabbas av en vĂ„ldsam tragedi. Matt kĂ€mpar redan med spöken ur sitt förflutna. För sju Ă„r sedan dömdes hans bror till livstids fĂ€ngelse för att ha mördat sin flickvĂ€n och för nĂ„gra Ă„r sedan slĂ€pptes en Netflix-dokumentĂ€r om broderns fall. DokumentĂ€ren – som propagerade för broderns oskuld – blev en megasuccĂ© och slungade hela familjen Pine in i offentlighetens ljus. Men Matt sjĂ€lv har aldrig trott att brodern Ă€r oskyldig. Nu tvingas Matt trĂ€ffa sin bror för första gĂ„ngen pĂ„ sju Ă„r och sen mĂ„ste han till Mexiko. Allt mer pekar mot att familjens död inte var en olycka och Matt mĂ„ste ta reda pĂ„ sanningen om sin familjs sista dagar.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.