Caroline Grimwalker – Vågbrytarna – Betyg: 4 av 5 – 📚

.

Caroline Grimwalker – Vågbrytarna – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Jag har läst ett par böcker tidigare av Caroline Grimwalker, och tyckt mycket om dom. Till exempel Rovdjur – samlade skräcknoveller, Demonologi för nybörjare, och Vargsläkte. (Hon skrev då under namnet Caroline L Jensen). Dom böckerna är i skräck-genren, men den här nya boken, Vågbrytarna, är i thriller-genren. Vågbrytarna är den första delen i planerad trilogi. Jag tyckte mycket om boken, som var lättläst och spännande. Otäck, rå, och våldsam var den också. Och jag ser mycket fram emot att följa dom kommande två böckerna i trilogin. Kan absolut rekommendera boken som finns som e-bok och ljudbok, dock ej i pappersformat. Om man ska likna boken vid något, så tycker jag den påminner lite om Camilla Läckbergs senaste böcker. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Linn Walter, juridikstudent och författare, har gjort sig känd som debattör i feministiska frågor. Sedan flera år tillbaka befinner sig hennes pappa, Carl Walter, på Säters rättspsykiatriska klinik, dömd för grov kvinnofridskränkning och mordförsök på Linns mamma. En dag nås hon av beskedet att Carl anses vara frisk och ska släppas fri.

Samtidigt flödar hoten och hatet mot Linn på nätet. När någon tar steget vidare och börjar närma sig henne i verkliga livet blir rädslan alltmer påtaglig. Är det bara ett vanligt nättroll eller är det hennes pappa som på något sätt är ute efter hämnd? Det var ju hon som ringde 112 den där kvällen för så många år sedan då mamma nästan dog. 

”Vågbrytarna” är första delen i Caroline Grimwalkers serie med samma namn – en andlöst spännande trilogi med rejäl feministisk punch. Tre kvinnor binds samman i en oväntad vänskap av det faktum att de alla är offer för mäns våld. Vad händer när kvinnorna till sist får nog och gemensamt bestämmer sig för att ge tillbaka?

Caroline Grimwalker debuterade som författare 2008 med den hyllade självbiografiska romanen ”Champagneflickan” och har sedan dess gett ut en mängd böcker inom olika genrer. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sina skräck- och fantasyberättelser och blivit utnämnd till Sveriges ”skräckdrottning”. Hon arbetar även som kursledare, skrivcoach, lektör och spökskrivare.

(Kopierat från bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.