Caroline Grimwalker – VĂ„gbrytarna – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Caroline Grimwalker – VĂ„gbrytarna – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Jag har lĂ€st ett par böcker tidigare av Caroline Grimwalker, och tyckt mycket om dom. Till exempel Rovdjur – samlade skrĂ€cknoveller, Demonologi för nybörjare, och VargslĂ€kte. (Hon skrev dĂ„ under namnet Caroline L Jensen). Dom böckerna Ă€r i skrĂ€ck-genren, men den hĂ€r nya boken, VĂ„gbrytarna, Ă€r i thriller-genren. VĂ„gbrytarna Ă€r den första delen i planerad trilogi. Jag tyckte mycket om boken, som var lĂ€ttlĂ€st och spĂ€nnande. OtĂ€ck, rĂ„, och vĂ„ldsam var den ocksĂ„. Och jag ser mycket fram emot att följa dom kommande tvĂ„ böckerna i trilogin. Kan absolut rekommendera boken som finns som e-bok och ljudbok, dock ej i pappersformat. Om man ska likna boken vid nĂ„got, sĂ„ tycker jag den pĂ„minner lite om Camilla LĂ€ckbergs senaste böcker. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Linn Walter, juridikstudent och författare, har gjort sig kÀnd som debattör i feministiska frÄgor. Sedan flera Är tillbaka befinner sig hennes pappa, Carl Walter, pÄ SÀters rÀttspsykiatriska klinik, dömd för grov kvinnofridskrÀnkning och mordförsök pÄ Linns mamma. En dag nÄs hon av beskedet att Carl anses vara frisk och ska slÀppas fri.

Samtidigt flödar hoten och hatet mot Linn pĂ„ nĂ€tet. NĂ€r nĂ„gon tar steget vidare och börjar nĂ€rma sig henne i verkliga livet blir rĂ€dslan alltmer pĂ„taglig. Är det bara ett vanligt nĂ€ttroll eller Ă€r det hennes pappa som pĂ„ nĂ„got sĂ€tt Ă€r ute efter hĂ€mnd? Det var ju hon som ringde 112 den dĂ€r kvĂ€llen för sĂ„ mĂ„nga Ă„r sedan dĂ„ mamma nĂ€stan dog. 

”VĂ„gbrytarna” Ă€r första delen i Caroline Grimwalkers serie med samma namn – en andlöst spĂ€nnande trilogi med rejĂ€l feministisk punch. Tre kvinnor binds samman i en ovĂ€ntad vĂ€nskap av det faktum att de alla Ă€r offer för mĂ€ns vĂ„ld. Vad hĂ€nder nĂ€r kvinnorna till sist fĂ„r nog och gemensamt bestĂ€mmer sig för att ge tillbaka?

Caroline Grimwalker debuterade som författare 2008 med den hyllade sjĂ€lvbiografiska romanen ”Champagneflickan” och har sedan dess gett ut en mĂ€ngd böcker inom olika genrer. Hon har fĂ„tt mycket uppmĂ€rksamhet för sina skrĂ€ck- och fantasyberĂ€ttelser och blivit utnĂ€mnd till Sveriges ”skrĂ€ckdrottning”. Hon arbetar Ă€ven som kursledare, skrivcoach, lektör och spökskrivare.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

LĂ€mna en kommentar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.