Anne Mette Hancock – Äppelmannen – Betyg: 5 av 5 – đŸ“š

.

Anne Mette Hancock – Äppelmannen – Betyg: 5 av 5 – 📚 – Boken Äppelmannen Ă€r den andra boken i en serie om journalisten Heloise Kalden och polisen Erik SchĂ€fer av den danska författaren Anne Mette Hancock. Den första boken heter Likblomman, och den fick högsta betyget frĂ„n mig. Och den hĂ€r boken var precis lika bra. Den Ă€r vĂ€lskriven, spĂ€nnande, oförutsĂ€gbar, och jag tycker mycket om huvudpersonerna. Jag ser verkligen fram emot att följa den hĂ€r bokserien. Rekommenderas absolut till alla som tycker om nordiska kriminalromaner. (Varvade e-bokslĂ€sning med ljudbokslyssnande, och boken var superbra inlĂ€st av Lo Kauppi).

.

En pojke har försvunnit spÄrlöst frÄn sin skola och journalisten Heloise Kaldan beger sig till platsen för att ta reda pÄ vad som har hÀnt. PÄ skolgÄrden möter hon sin vÀn Erik SchÀfer som har hand om fallet. Ingen vet vad som hÀnt pojken men plötsligt dyker hans telefon upp. Det visar sig att han Àr besatt av pareidoli, det psykologiska fenomen som gör att man ser bilder av ansikten i slumpmÀssiga föremÄl. I pojkens telefon hittar de ett fotografi som fÄngar deras uppmÀrksamhet, en ladugÄrdsdörr som liknar ett ansikte. Kan det vara dÀr pojken befinner sig?

Heloise beordras att slÀppa artikeln hon skriver pÄ, en kontroversiell utredning av soldater med posttraumatiskt stressyndrom, för att istÀllet rapportera om den försvunna pojken. NÀr fallet börjar peka i riktning mot de traumatiserade soldaterna behöver Erik Heloises hjÀlp att lösa gÄtan.

Har pojkens mamma alkoholproblem eller tar hon hjĂ€lp av spriten för att lindra Ă„ngesten efter sonens försvinnande? Och vem Ă€r Äppelmannen som barnen i skolan pratar om?

(Kopierat frÄn bokförlaget).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.