Sara Molin – En oönskad julklapp – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

En oönskad julklapp Ă€r en julroman fylld av humor, vĂ€rme, komplicerade famljerelationer och kĂ€rlek i en stressig sjukhusmiljö.

Diana Jonsson vill inte lÀmna Tanzania för att tillbringa november och december i ett mörkt Sverige. Hon vill inte Äteruppleva kÀnslan av att inte passa in, och hon vill definitivt inte fira en svensk jul med alla förvÀntningar det innebÀr. Men hon förmÄr inte sÀga nej nÀr mamma för tredje Äret i rad ber henne att tillbringa julen hemma i Sollentuna, och vikariatet pÄ akutmottagningen ger en chans att tjÀna ihop lite vÀlbehövliga pengar. TvÄ mÄnader, det ska hon vÀl ÀndÄ klara av? Hon ska bara fÄ julen överstökad, i januari vÀntar ett nytt jobb i Kenya.

Men i Sverige blir ingenting som hon tÀnkt sig. Arbetskamraterna Gunnel, Blaze och Erik nÀstlar sig snabbt in i hennes hjÀrta, och nÀr det framkommer att Dianas förmodat avlidne pappa inte bara lever, utan dessutom har en ny familj, kan hon inte lÄta bli att söka upp sin halvsyster. Bara för att se hur hon ser ut.

Allt hon önskade sig var en okomplicerad, enkel jul med sin mamma men ibland fÄr man nÄgot som man inte bett om.

Sara Molin debuterade 2019 med den charmiga och humoristiska feelgoodromanen Som en öppen bok. En oönskad julklapp Ă€r hennes andra, helt fristĂ„ende roman.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

LĂ€mna en kommentar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.