Carlos Ruiz Zafón – Vindens skugga – (La Sombra del Viento)

.

.

Carlos Ruiz Zafón – Vindens skugga 
Betyg: 3,5 av 5 

.

Bokrecension – Carlos Ruiz Zafón – Vindens skugga – (La Sombra del Viento) – 2005 – (2001) – Genre: Spansk Skönlitteratur / Roman

.

”Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid. 

Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.” 

(Kopierat från norstedts.se)

.

Den här boken är nästan tjugo år gammal. Och den har ju blivit väldigt mycket hyllad. Jag har fått många tips om den genom åren, men det har inte blivit av att jag har läst den. Men nu fick jag boken av en kollega, och då kände jag att jag ville läsa den.

Och visst var boken bra. Absolut läsvärd. Men jag tyckte ändå inte att den var så bra som så många har sagt. Tyckte den var lite för långrandig, lite för detaljerad, och lite för omständlig, 

Ångrar absolut inte att jag har läst den, och den var värd den lite väl långa lästiden. Men jag känner nog inte att jag vill läsa någon av dom andra tre fristående böckerna i bokserien. Det får nog räcka med den här boken. 

Men som sagt, bra och läsvärd var den i alla fall.  

Betyg: 3,5 av 5.

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (pocket)Bokus (inbunden)Bokus (pocket)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: