Anna Bågstam – Skuggspelet

.

.

Anna Bågstam – Skuggspelet
Betyg: 4 av 5

.

Bokrecension – Anna Bågstam – Skuggspelet – 2019 – Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman

.

”En kvinna har försvunnit under märkliga omständigheter. Allt tyder på att hon har blivit kidnappad. Snart flyter ett lik i land i lilla fiskeläget Lerviken i Öresund. Offret har frätskador och går inte att identifiera. Vem försöker sopa igen spåren efter sig?

Civilutredaren Harriet Vesterberg jobbar desperat för att hitta gärningsmannen. Samtidigt håller hon ett vakande öga på glömska pappa Eugen, och kämpar på med den vacklande relationen med advokaten Rikard, vars polerade yttre döljer en hemlighet. Parallellt med händelserna i Lerviken närmar sig ett politiskt toppmöte i Landskrona. Harriets chef Margareta inleder ett samarbete med en karriärlysten kommunalpolitiker, men Harriet misstänker att politikern har brunare värderingar än hon offentligt står för. Snart befinner sig Harriet i en desperat kamp mot klockan där hon står inför valet att bryta mot reglerna eller följa dem, med förödande konsekvenser som följd.

Skuggspelet är den andra fristående delen i Anna Bågstams deckarserie som utspelar sig i det lilla pittoreska fiskeläget Lerviken, med den roliga, bristfälliga, smygrökande civilutredaren Harriet i huvudrollen.”

(Kopierat från norstedts.se)

.

Skuggspelet är den andra boken i serien om den civila utredaren Harriet Vesterberg hos polisen i Landskrona. Den första boken heter Ögonvittnet. Jag läste Ögonvittnet för drygt ett år sedan, och jag tyckte mycket om den. 

Och uppföljaren Skuggspelet är precis lika bra som den första boken. 

Jag gillar verkligen huvudpersonen Harriet som är en lite annorlunda ”polis”. Och jag tycker mycket om humorn som finns i böckerna. 

Men boken är även spännande, och den är välskriven. Inte helt förutsägbar är den heller. 

Rekommenderar varmt boken, och även den första boken, och jag hoppas på fler böcker om Harriet. 

Betyg: 4 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Norstedts

.

GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

.

4 Responses to Anna Bågstam – Skuggspelet

  1. Gunilla skriver:

    Skall ta och låna verkar vara bra, och en författare som jag inte är
    bekant med. Tack för det. Bibblan öppnar i morgon så det blir till att lämna tillbaka en trave och få med sig nya böcker.
    Kram!

  2. Gunilla skriver:

    Har noterat båda böckerna nu. Tack!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.