Anna Lönnqvist – Tjugo år till dig

——— 

Tjugo år till dig

———

Anna Lönnqvist – Tjugo år till dig – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Linn är vacker, singel och självständig och förverkligar sig själv. På ytan är allting enkelt i hennes liv, men bakom den lättsamma tillvaron lurar en rotlöshet. När hon bestämmer sig för att uppfylla en inre längtan blir hon för första gången lugn. Men det går inte alls som hon tänkt sig och snart befinner hon sig återigen på flykt. Den här gången till nordligaste Lappland, med sår i själen som inte vill läka.

Joel har en önskan starkare än alla andra, men flickvännen sviker och förhoppningarna går i krasch. Han lämnar Stockholm för att jobba på fjällstationen han knappt hört talas om.

I Abisko, omgivna av vidsträckta fjäll, smaragdgröna sjöar och klar fjälluft, korsas Linns och Joels vägar. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp dem. Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan som Linn träffade på tåget, lämna henne ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar.

I sommar kommer äntligen den fristående uppföljaren till feelgood­romanen ”Tills kärleken skiljer oss” av Anna Lönnqvist. ”Tjugo år till dig” är en varm relationssaga om ensamma själar som möts och skildrar den stora längtan vi alla kan drabbas av. Känslan av kärlek och vän­skap stannar kvar långt efter att sista sidan är läst.

Anna Lönnqvist är född i Luleå 1973 och bor idag i Stockholm. Hon är gift, har två barn och är från början civilingenjör. Hon debuterade 2014 på förlaget med den läsarrosade ”Tills kärleken skiljer oss” där vi får följa Susanna som jobbar inom it-branschen i Stockholm.”

(Kopierat från ordberoende.com)

——–

En trevlig svensk feelgood-roman som utspelar sig under några dagar längst upp i norr, i Abisko. 

Jag läste författarens debutbok för två år sedan, Tills kärleken skiljer oss, och här är en länk till mitt blogginlägg om den boken. 

Tyckte mycket om författarens förra bok, och jag tyckte nästan lika mycket om den här. 

Boken är välskriven och lättläst, och jag kan absolut rekommendera den till alla som tycker om den här genren. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Ordberoende Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.