Anders Roslund & Börge Hellström – Tre minuter

———  

Tre minuter

———

Anders Roslund & Börge Hellström – Tre minuter – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”BÅDA SIDOR FÖRVÄNTAR SIG HANS LOJALITET.
BÅDA SIDOR DÖMER HONOM TILL DÖDEN.

Han infiltrerade grov organiserad brottslighet hela vägen in i fängelse. Han avslöjades innanför murarna, lämnades att dö. Han behövde TRE SEKUNDER för att överleva.

TRE ÅR senare är Piet Hoffmann fortfarande på flykt med sin familj – hans älskade fru Zofia som han inte längre kan ljuga för, och sönerna Hugo och Rasmus.

Långt ifrån Sverige har han nu – på amerikanska polismyndighetens uppdrag – infiltrerat sig djupt in i kokainmaffians hjärta. Han ska, igen, möta kriminalkommissarie Ewert Grens. Men den här gången kämpar de på samma sida. Och skillnaden mellan liv och död är TRE MINUTER.

Piet Hoffmann är tillbaka i en thriller i världsklass som rör sig mellan Sverige, USA och Colombia. Det är en fristående fortsättning på Tre sekunder och Roslund & Hellströms sjunde bok. Tre sekunder utsågs till Bästa svenska kriminalroman och vann International Dagger Award och hyllades av pressen både i Sverige och internationellt.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Det här är författarparet Roslund & Hellströms sjunde bok tillsammans. Jag har läst alla dom sex tidigare böckerna, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Här är en länk till min recension av deras senaste bok, Två soldater. Och här är en länk till min recension av boken Tre sekunder, som den här boken, Tre minuter, är en fristående fortsättning på. I dessa inlägg finns även länkar till mina recensioner av dom fyra tidigare böckerna. 

Jag tycker att Roslund & Hellströms böcker är mycket speciella. Dom är så annorlunda mot andra kriminalromaner. I böckerna tas alltid stora samhällsproblem upp, samtidigt som dom är spännande. Dom känns alltid verkliga och aktuella. 

Och den här boken är inget undantag. Den utspelar sig till stor del i Colombia, och handlar mycket om droghandeln där. Väldigt välskriven, mycket spännande, och jättebra var boken. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: