”Croissants till frukost” av Annika Estassy

°

Croissants till frukost

———

”Croissants till frukost” av Annika Estassy – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Gabriel har det inte lätt. Inte bara att våren är inställd, golfströmmen på väg åt helt fel håll och hans spermier för slöa för att orka göra sitt jobb, han känner dessutom på sig att vackra Cecilia tänker lämna honom. Igen. Cecilia i sin tur tvivlar allt mer på om det var rätt att gå tillbaka till Gabriel. För vad spelar det för roll att han har världens sötaste nackgrop när han ändå inte vill samma sak med livet som hon?

När den karismatiske Antoine gör comeback i Gabriels liv och lockar med en tillvaro i en trakt med ljumma vindar och trehundra soldagar per år, kan inte Gabriel värja sig. Detta är ju precis vad Cecilia och han behöver. Adjö resultatrapporter, övertid och permafrost – Bonjour sol, hav och frihet!

Men att börja ett nytt liv är svårare än Gabriel föreställt sig. Dessutom har Cecilia inte glömt bort vilken hennes hetaste önskan är, och hon tänker se till att den går i uppfyllelse.

Croissants till frukost är en varm och tragikomisk roman om kärlek, biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

Den här boken, ”Croissants till frukost” är en fristående fortsättning på boken ”Solviken” av Annika Estassy. 

(Här är en länk till min recension av ”Solviken”).

Jag tyckte mycket om ”Solviken” och jag tyckte lika mycket om ”Croissants till frukost”.

Boken är lättläst med ett skönt flyt i. Den är smårolig och välskriven. Härliga miljöer och sköna karaktärer är det också. 

Jag rekommenderar helt klart boken om man tycker om den här genren. Fast läs helst ”Solviken” först, även om böckerna är fristående. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5. 

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Bokfabriken.

———

1 Responses to ”Croissants till frukost” av Annika Estassy

  1. […] tyckt om dom båda två. Här är en länk till min recension av hennes första bok, Solviken. Och här är en länk till min recension av hennes andra bok, Croissants till […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.