David Lagercrantz – Obscuritas – Betyg: 3,5 av 5 – 📚 –

.

David Lagercrantz – Obscuritas – Betyg: 3,5 av 5 – 📚 – Boken Obscuritas av författaren David Lagercrantz Ă€r den första delen i en planerad serie om polisen Micaela Vargas och professorn Hans Rekke. Jag tyckte att boken var helt okej, och den var vĂ€lskriven och intressant, sĂ„ jag kommer nog förmodligen att följa bokserien framöver. Tyckte om dom tvĂ„ huvudpersonerna i boken, sĂ„ dĂ€rför kommer jag nog att följa serien. DĂ€remot sjĂ€lva storyn i boken, tyckte jag var lite rörig. Kan rekommendera boken. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Startskottet pÄ en ny deckarserie av David Lagercrantz!

Det Àr sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. VildhjÀrnan och fotbollspappan Giuseppe Costa hÀktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vÀgrar att erkÀnna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, vÀrldsledande expert pÄ förhörstekniker. Finns det nÄgon som kan knÀcka Costa Àr det han.

Men ingenting blir som polisen förvĂ€ntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sĂ„gar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning – och snart faller den ihop. Costa slĂ€pps pĂ„ fri fot och polisen stĂ„r plötsligt helt utan spĂ„r. Bara Micaela Vargas, den unga nĂ€rpolisen frĂ„n Husby, som mest pĂ„ nĂ„der tagits in i utredningen, vĂ€grar slĂ€ppa fallet. Hon försöker fĂ„ tag pĂ„ Rekke, som dock inte svarar pĂ„ hennes kontaktförsök.

Men sÄ möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omstÀndigheter, och detta omaka par bestÀmmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gÄtfullt. Det leder till CIA:s jakt pÄ terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gÀrningsman?

Obscuritas Àr smart och spÀnnande strÀcklÀsning dÀr ingenting riktigt Àr vad det ser ut att vara.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.