Ingela Sand – FrĂ„n Djursholm till Hornstull – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Ingela Sand – FrĂ„n Djursholm till Hornstull – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Jag lĂ€ser inte sĂ„ ofta genren feelgood. Tycker ju mest om deckare, och emellanĂ„t en ”vanlig” roman. Men ibland kan det vara trevligt att lĂ€sa nĂ„gon feelgood-bok. Den hĂ€r boken, FrĂ„n Djursholm till Hornstull Ă€r skriven av en debuterande författare som Ă€r sjuttio Ă„r. Imponerande tycker jag. Och jag tyckte faktiskt riktigt mycket om boken. LĂ€ttlĂ€st, enkel, vĂ€lskriven, trevlig, och underhĂ„llande Ă€r boken, som handlar om en nyskild femtiofemĂ„rig kvinna i Stockholm. Kan absolut rekommenderas som man gillar genren. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Att hon skrev under ett Àktenskapsförord nÀr hon var ung hade Gunhilde faktiskt glömt bort. Men nu, nÀstan fyrtio Är senare, blir hon bryskt pÄmind och mÄste lÀmna sitt liv som lyxhustru i Djursholm och flytta till en sliten lÀgenhet pÄ Södermalm.

Sviken och bedrövad inser hon att hon mÄste ta tag i sitt liv. Hon mÄste kunna försörja sig pÄ egen hand och intalar sig sjÀlv att hon klarar sig utmÀrkt utan en man. Hon har ju sin orkidé och domherren att prata med och Richard Gere hÄller henne sÀllskap nÀr hon vill.

Men ett litet lapptÀcke ger hennes nya liv en skjuts. Och nÀr hon svarar pÄ en lapp i porten om hundvakt blir ingenting som hon tÀnkt sig.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.