Marie Aubert – Vuxna människor – (Voksne mennesker)

.

 

.

Marie Aubert – Vuxna människor 
Betyg: 4 av 5 

.

Bokrecension – Marie Aubert – Vuxna människor – (Voksne mennesker) – 2020 – (2019) – Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman

.

”Ida är arkitekt, barnlös och i sin bästa ålder men sista tiden har den biologiska klockan börjat ticka. För säkerhets skull har hon undersökt möjligheten att frysa ned ägg för när hon träffar den rätte i framtiden. Nu är det sommar och Ida tar bussen till sin barndoms paradis för att fira sin mammas 65-års dag. Vid stugan väntar också Idas lillasyster Marthe med sambo och bonusdotter. Allt är som uppbyggt för några härliga dagar med familjen om det inte vore för Martas strålande nyhet. ”Vuxna människor” är en roman om luggslitna familjeband, avundsjuka och skammen över en oälskad tillvaro.

”Jag håller om mig själv, huden är liksom vissen och torr, kroppen känner ingenting, och ingen vill något med mig längre, som om jag har slutat att finnas. Jag har aldrig haft någon med mig hit till stugan, det har aldrig varat länge nog med någon för det. Marthe har suttit här med pojkvänner sedan hon var femton och alltid fått det största sovrummet, alla långsamma, tafatta killar som mamma och jag har himlat med ögonen åt innan hon äntligen blev tillsammans med Kristoffer och fick Olea på köpet. Och jag, vad har jag.””

(Kopierat från wwd.se)

.

En norsk kort roman (eller lång novell?) om inte alltid så lätta familjerelationer. Välskriven och berörande. Lättläst och igenkännande. Kan varmt rekommendera boken. 

Betyg: 4 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Wahlström & Widstrand

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.