Anna Kuru – Gryningsjakten – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Anna Kuru – Gryningsjakten – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Boken Gryningsjakten Ă€r den tredje boken i författaren Anna Kurus Kiruna-trilogi. Dom tvĂ„ första böckerna heter Den första frosten och Norrskensnatten. Jag har lĂ€st alla tre böckerna i serien och har tyckt mycket om dom allihopa. Fina naturskildringar, hĂ€rliga personskildringar, finstĂ€mda berĂ€ttelser, och lite spĂ€nning. Kan varmt rekommendera bokserien.

(Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Det Àr med blandade kÀnslor Allis kliver av planet i Kiruna efter sin semesterresa. Hon har sett fram emot att vara utvilad nÀr hon ÄtervÀnder till sitt jobb, men tankarna pÄ allt som hÀnt kommer tillbaka. Vem var egentligen Raumo? Vilka var hans förÀldrar, de som hoppas att han Ànnu lever?

Vardagarna flyter pÄ men Allis lÀngtar bort igen. Av sin chef pÄ bilprovningen fÄr hon ett erbjudande om en plats i Àlgjaktlaget. Allis tackar ja och nÀr höstvindarna sveper genom Kiruna ger hon sig Äter ut i skogen. Det blir en stunds andrum innan tystnaden bryts av grannlagets jÀgare som dricker för mycket. Alkohol och jakt hör inte ihop, inte pÄ nÄgot sÀtt.

Och gruvberget i Kiruna rör pĂ„ sig. FĂ„r marken att skaka och Allis att minnas. Driver fram sĂ„dant som gömts under mĂ„nga Ă„r. HĂ€ndelser som gjort Allis till den hon Ă€r – och gör hennes hĂ€mnd oundviklig.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.