Stephen King – Billy Summers – Betyg: 5 av 5 – đŸ“š

.

Stephen King – Billy Summers – Betyg: 5 av 5 – 📚 – Alla som kĂ€nner mig det allra lilla minsta, vet ju att Stephen King Ă€r min absoluta favoritförfattare, och har varit det i över fyrtio Ă„r nu. Över sjuttio böcker har jag av honom i min bokhylla, hela hans utgivning pĂ„ svenska.

Jag Ă€lskar ju hans sĂ€tt att skriva. Och Ă€ven om sjĂ€lva historierna i hans böcker sĂ„klart ocksĂ„ Ă€r vĂ€ldigt viktiga, sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ mest ”allt runtomkring” som jag tycker bĂ€st om. Personskildringar, miljöskildringar, samhĂ€llskritik, och hans vĂ€rnande om barn, dom svaga i samhĂ€llet, och ”den lilla mĂ€nniskan”, det Ă€r den största behĂ„llningen av hans böcker, tycker jag. 

Och oavsett om hans böcker Àr verkliga eller övernaturliga, sÄ tycker jag att dom Àr lika bra. Den hÀr boken tillhör dom böckerna som inte Àr övernaturliga, utan den hÀr Àr mer Ät deckarhÄllet. HÀrligt tjock var den ocksÄ, cirka sexhundra sidor. Och precis lika bra som alla hans tidigare böcker var den. Tycker det Àr sÄ fantastiskt att han kan förnya sig för varje bok, och att han aldrig upprepar sig. Boken Àr vÀlskriven, spÀnnande, otÀck, gripande, och mycket, mycket bra.

Rekommenderar varmt boken, precis som alla hans tidigare böcker, och hoppas pÄ att den 74-Ärige författaren fÄr leva lÀnge och skriva mÄnga fler böcker.

(Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Billy Summers Ă€r en yrkesmördare med hjĂ€rta – och den bĂ€sta i branschen. Nu vill han lĂ€mna sitt tidigare liv, det Ă€r bara ett sista jobb kvar. Billy Ă€r en av vĂ€rldens bĂ€sta krypskyttar, han Ă€r Irakveteran och en riktig Houdini som försvinner spĂ„rlöst nĂ€r jobbet Ă€r gjort. SĂ„ vad skulle kunna gĂ„ fel? Tja, allt. En historia om kĂ€rlek och hĂ€mnd, och en tvivelaktig hjĂ€ltes försök till försoning.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.