Viveca Sten – Dalskuggan – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Viveca Sten – Dalskuggan – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Dalskuggan Ă€r den andra boken i Viveca Stens nya serie Åremorden, som utspelar sig i Åre, till skillnad frĂ„n hennes tidigare bokserie som utspelar sig i Sandhamn. Den första boken i den hĂ€r nya serien heter Offermakaren. Jag tyckte om den boken, precis som jag har gjort med alla böckerna i Sandhamns-serien, och jag tyckte Ă€ven om den hĂ€r boken. Kommer absolut följa serien i framtiden. LĂ€ttlĂ€st, spĂ€nnande, fina miljöer, bra karaktĂ€rer, och inte helt förutsĂ€gbar. Kan rekommenderas. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Det Ă€r sportlov i Åre nĂ€r ett illa tilltygat lik hittas en bit utanför byn. Offret har inga kĂ€nda fiender och Årepolisen stĂ„r rĂ„dlös. Hanna Ahlander Ă€r kvar pĂ„ sitt vikariat men hoppas pĂ„ en fast tjĂ€nst. Hennes kollega Daniel Lindskog slits mellan familjen och arbetet.

Samtidigt har en frikyrklig sekt fÄtt starkt fÀste i de isolerade byarna nÀra norska grÀnsen. Den unga Rebecka drömmer om att tjÀna Gud som trofast pastorshustru, men hon blir mer och mer utsatt och isolerad. Ingen tar hennes parti och snart fruktar hon för sitt liv.

NĂ€r nya hemligheter avslöjas börjar en allt mörkare historia nystas upp. Hanna och Daniel dras in i en komplicerad utredning som handlar om att överleva – till varje pris.

”Dalskuggan” Ă€r andra delen i Åremorden. En serie dĂ€r Viveca Sten vĂ€ver samman den storslagna naturen med starka karaktĂ€rer i rafflande mordgĂ„tor som fullkomligt trollbinder lĂ€saren.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

One Response to Viveca Sten – Dalskuggan – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

  1. […] som bloggat om boken: Hyllan | Mias bokhörna | Bims Blogg | LĂ€sa & Lyssna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.