Tove Alsterdal – SlukhĂ„l – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Tove Alsterdal – SlukhĂ„l – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Boken SlukhĂ„l Ă€r författaren Tove Alsterdals sjunde roman. Jag har lĂ€st alla dom sex tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom allihopa. Och den hĂ€r boken gjorde mig absolut inte besviken, för jag tyckte att den var mycket bra, Ă€ven om jag tyckte att sjĂ€lva storyn i boken kanske var en aning sĂ€mre Ă€n i tidigare böcker. DĂ€remot personbeskrivningarna, karaktĂ€rerna, och miljöbeskrivningarna, dom tyckte jag riktigt mycket om. Och jag kommer definitivt att följa Eira Sjödin, och dom andra i Ådalen, i kommande böcker. Kan absolut rekommendera boken, och gĂ€rna Ă€ven den första boken i serien, RotvĂ€lta. Och Ă€ven alla författarens tidigare böcker. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

I ett ödehus vid Offersjön, djupt inne i de ÄngermanlÀndska skogarna, hittas en ihjÀlsvulten man. TvÄ fingrar Àr avhuggna pÄ hans vÀnstra hand. Sjuttio mil lÀngre norrut, i det nÀstan övergivna gruvsamhÀllet Malmberget har en annan man spÀrrats in i en kÀllare och lÀmnats att dö.

Eira Sjödin, polisassistent i Kramfors, blir engagerad i utredningen, samtidigt som hennes mamma mÄste in pÄ vÄrdboende. Hennes bror sitter fÀngslad, dömd för ett brott han har erkÀnt, men inte begÄtt. NÀr Ànnu en man försvinner berör det Eira personligen.

För att finna honom Àr hon beredd att riskera allt.

SlukhĂ„l Ă€r den fristĂ„ende fortsĂ€ttningen pĂ„ succĂ©romanen RotvĂ€lta, och andra delen i Tove Alsterdals serie frĂ„n Ådalen. RotvĂ€lta utsĂ„gs till Årets bĂ€sta svenska deckare 2020 och belönades med Glasnyckeln för bĂ€sta kriminalroman i Norden.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

One Response to Tove Alsterdal – SlukhĂ„l – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

  1. […] som bloggat om boken: Lottens Bokblogg | Hyllan | BokhĂ„llarens lĂ€sblogg | Bims Blogg […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.