Linda StĂ„hl – Syndaren ska vakna – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Linda StĂ„hl – Syndaren ska vakna – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Kriminalromanen Syndaren ska vakna Ă€r en debutbok av författaren Linda StĂ„hl. Och en mycket bra debut, tycker jag. Det Ă€r lite ovanliga poliser/huvudpersoner/karaktĂ€rer i boken, vilket jag tyckte var riktigt roligt och intressant. Och Ă€mnet/fallet i boken, var ocksĂ„ vĂ€ldigt aktuellt och givande. Jag kan verkligen rekommendera boken, och jag ser mycket fram emot att följa poliserna Reub, Estrid, och dom övriga kollegerna. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Hemmafrun Yvonne Tengbom försvinner spÄrlöst frÄn sitt hem i Höllviken. Reub Thelander, ny pÄ sin post som kriminalchef, tar sig an fallet tillsammans med höggravida kollegan Estrid Berg. De hittar snart tecken pÄ att allt inte Àr som det ska: Yvonne tycks inte ha levt det stillsamma familjeliv som alla runt henne trott.

Den kontroversiella författaren Alex Carsén befinner sig i Stockholm nÀr hon lÀser om försvinnandet. Trots att fallet inte verkar ha nÄgon koppling till tematiken i hennes böcker, som gör henne till en stÀndig mÄltavla för hot och hat, kan hon inte slÀppa det.

I Linda StÄhls deckardebut finns ett dynamiskt persongalleri, ett oemotstÄndligt driv och ett psykologiskt djup. Syndaren ska vakna Àr första delen i en deckarserie om den normbrytande kriminalchefen Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.