Liza Marklund – Polcirkeln – Betyg: 4,5 av 5 – đŸ“š

.

Liza Marklund – Polcirkeln – Betyg: 4,5 av 5 – 📚 – Jag har lĂ€st dom flesta böcker som Liza Marklund har skrivit, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har hon kommit ut med den första delen i en ny boktrilogi, och den boken heter Polcirkeln. Jag tyckte vĂ€ldigt mycket om boken, som var vĂ€lskriven, Ă„ttiotalsnostalgisk, och spĂ€nnande. Bra personportrĂ€tt, och fina miljöbeskrivningar var det ocksĂ„. Och den var inte ett dugg förutsĂ€gbar. Jag ser verkligen fram emot dom tvĂ„ följande delarna. Och jag kan varmt rekommendera boken. Varvade mellan att lĂ€sa och lyssna, och en av mina favoriter Ă€r upplĂ€sare, Lo Kauppi. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Liza Marklunds nya kriminalroman Àr en spÀnnande och mÄngfacetterad historia i den genre hon skakade om och förnyade sÄ radikalt i slutet av 1990-talet. Nu bryter hon Äterigen ny mark med en roman som spÀnner över fyra decennier.

Fem tonÄrsflickor i den lilla staden StentrÀsk i Norrbotten trÀffas en gÄng i mÄnaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spÄrlöst sommaren 1980.

Fyrtio Är senare hittas hon, mördad. Julen 2020 Äterförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gÄngen efter kamratens försvinnande. Det stÄr snart klart att nÄgot i flickornas relationer utlöste det vÄldsamma brottet. FrÄgan Àr vad, och vad som drev dem dÄ och vilka konsekvenser det fick.

POLCIRKELN Ă€r den första delen i en praktfull ny trilogi som utspelar sig i staden StentrĂ€sk i Norrbotten. Med den startar Liza Marklund ett nytt kapitel i sitt författarskap. Liza Ă€r född och uppvuxen i PĂ„lmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om polcirkeln, i det fantastiskt vackra landskapet med snö, is, skogar och midnattssol. ”Platsen dĂ€r du vĂ€xer upp kĂ€nnetecknar dig för livet, bĂ„de mĂ€nniskor och natur. Ju Ă€ldre jag blir, desto tydligare kĂ€nner jag det. Polcirkeln Ă€r ett resultat av detta, ett sĂ€tt att komma hem.”

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.