Anna Kuru – Norrskensnatten – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Anna Kuru – Norrskensnatten – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Boken Norrskensnatten Ă€r den andra delen i bokserien Kiruna-trilogin av författaren Anna Kuru. Den första delen heter Den första frosten, och den tredje delen, Gryningsjakten, kommer i oktober. Jag har lĂ€st den första boken tidigare, och tyckte mycket om den, och nu har jag lĂ€st den andra boken, och tyckte Ă€ven mycket om den. Jag kan verkligen rekommendera böckerna som ska lĂ€sas i rĂ€tt ordning för bĂ€st behĂ„llning. Det Ă€r en underbar stĂ€mning i böckerna, dom Ă€r vĂ€lskrivna, spĂ€nnande, och mycket bra. Jag varvade lĂ€sning med lyssning, och en av mina favoriter har lĂ€st in boken, Lo Kauppi. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

NÀr vintern börjar slÀppa sitt grepp om gruvstaden Kiruna vaknar allt till liv. Bilmekanikern Allis har ett nytt jobb pÄ bilprovningen och ett förnyat hopp om framtiden. Men samtidigt hemsöks hon om nÀtterna av plÄgsamma minnen frÄn det förflutna.

NÀr pÄsken kommer ger sig Allis ut i fjÀllvÀrlden med sin farfars gamla pimpelark för att rensa huvudet och komma bort frÄn stadens snöslask. Dagarna tillbringar hon pÄ isen, hon fiskar och Äker pÄ skidturer. PÄ kvÀllarna Àr det mÄnljus och sprakande norrsken.

SĂ„ hörs en kvĂ€ll ett dĂ„n mellan de snöklĂ€dda fjĂ€llbranterna. Det betyder att ett ovĂ€der Ă€r pĂ„ vĂ€g, det har farfar lĂ€rt henne. Men det Ă€r inte bara snöstormen som Ă€r pĂ„ vĂ€g mot Allis under Ă„rets sista norrskensnatt – och det Ă€r inte bara i mardrömmarna som det förflutna hĂ„ller pĂ„ att hinna ikapp henne


(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.