Leif Appelgren – Ingen ond man – Betyg: 4 av 5 – 📚

.

Leif Appelgren – Ingen ond man – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Boken Ingen ond man är författaren Leif Appelgrens debutbok. Boken är den första delen i en planerad kriminalromanserie om åklagaren Mats Ljunggren. Leif Appelgren har själv tidigare arbetat som åklagare. Jag tyckte att boken var mycket bra, och kommer absolut att följa serien vidare. Rekommenderas varmt till alla som tycker om svenska kriminalromaner. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

– SOS Alarm, vad har hänt?
–Hej, ni måste skicka polis snabbt. Det är ett gäng som håller på och våldtar en tjej i Centralgaraget i Tensta centrum.
–Centralgaraget i Tensta centrum sa du?
–Ja, kan du skynda dig …
–Vad heter du och vad har du för telefonnummer?
–Men … skit i det nu, skicka polis. De håller på med henne nu när vi pratar, skynda nu snälla.

Abdi, den unga ledaren för ett av västra Stockholms kriminella nätverk, hittas mördad intill en brygga vid Mälaren. Den sargade kroppen bär spår av tortyr och kommissarie Irina Kovic kopplas in tillsammans med sin grupp för att utreda fallet, under ledning av kammaråklagare Mats Ljunggren.

Mordet förväntas leda till fler våldsamma uppgörelser och polisen håller noga uppsikt över två gängledare i Abdis närhet: Karim och Slobodan.

Men utredarna ser även kopplingar till en tidigare gruppvåldtäkt som ett vittne försökte stoppa genom att larma polisen. I centrum för den händelsen stod en ung kvinna från en finare del av Stockholm, hennes familj och pojkvän, en ambitiös läkarstudent.

I korsvägen mellan våldsam förortskriminalitet och stadens överklassmiljöer är det svårt att avgöra vem som är ond och vem som är god. Priset för att stå upp för rättvisan är högt och för att skapa sin egen rättvisa är det kanske ännu högre?

(Kopierat från bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.