Sofie Sarenbrant – SkyddsĂ€ngeln – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Boken SkyddsĂ€ngeln Ă€r Sofie Sarenbrants tolfte bok, och den nionde boken i serien om polisen Emma Sköld. Jag har lĂ€st dom allihopa och tyckt om dom alla. Och den hĂ€r boken var inget undantag, för den var lika bra som dom tidigare böckerna i serien. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

KörsbÀrstrÀden stÄr i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glÀdjas över den annalkande pÄsken. Sju mÄnader har gÄtt sedan en nÀra kollega försvann spÄrlöst före en rÀttegÄng. Hon Àr fast besluten om att hitta honom, död eller levande.

Samtidigt som polisen lyckas gripa indrivaren som sist sÄg kollegan i livet, fÄr Emma ett oförklarligt mord pÄ halsen. En Àldre man hittas död pÄ ett ödelagt mentalsjukhus. Men det Àr nÀr hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

SkyddsĂ€ngeln Ă€r den nionde boken i den omĂ„ttligt populĂ€ra deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehĂ„llet en stark koppling till aktuella samhĂ€llsproblem. I SkyddsĂ€ngeln utforskas Ă€mnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 Ă„r sedan. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller Ă€r det i sjĂ€lva verket din rĂ€ddande Ă€ngel?

(Kopierat frÄn bokförlaget).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.