Trude Teige – Mormor dansade i regnet – Betyg: 4,5 av 5 – 📚 – Den norska författaren Trude Teige har gett ut drygt ett tiotal böcker i Norge. Men den hĂ€r boken, som hon skrev 2015, verkar vara den första som har översatts till svenska. En mycket vĂ€lskriven, intressant, gripande och verklighetsbaserad roman som utspelar sig bĂ„de i nutid och precis efter andra vĂ€rldskrigets slut. Kan varmt rekommenderas. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

StorsÀljande, verklighetsbaserad roman om tre generationer kvinnor och en mörk hemlighet.

Juni har Àrvt sina morförÀldrars hus och ÄtervÀnder till ön dÀr hon vÀxte upp. NÀr hon röjer i huset hittar hon en bild av sin mormor med en tysk soldat och ett brev frÄn 1946.

Sökandet efter sanningen om mormoderns förflutna leder Juni till Berlin och en liten stad i det som blev den ryska zonen efter Tysklands kapitulation. DÀr konfronteras hon med en brutal och okÀnd historia frÄn andra vÀrldskriget.

Mormor dansade i regnet handlar om en kvinna som har dolt sitt förflutna och vilka konsekvenser det fĂ„r för hennes familj. Men framför allt Ă€r det en roman om kĂ€rlekens lĂ€kande kraft.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.