Ramona Ivener – NattvĂ€kten – Betyg: 3 av 5 – 📚 – NattvĂ€kten Ă€r en helt okej svensk thriller som utspelar sig i Stockholm. Den Ă€r första boken i en planerad serie böcker om polisen David Ritter. NattvĂ€kten ör helt klart lĂ€svĂ€rd, men den blev dock inte nĂ„gon favorit hos mig. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

NattvĂ€kten Ă€r boken för dig som Ă€lskar spĂ€nning, thrillers och oförutsĂ€gbar handling dĂ€r huvudpersonen Ă€r en knivskarp kriminalkommissarie pĂ„ jakt efter en brutal seriemördare.

NÀr kriminalkommissarie David Ritter anlÀnder till Bromma en kylig oktobermorgon möts han av den mest groteska mordplats han nÄgonsin stött pÄ. Mordet saknar helt motstycke i svensk kriminalhistoria. Inom loppet av nÄgra dagar sker det ytterligare ett makabert mord som gör det klart för Ritter att han Àr ute efter en seriemördare vars offer utgör en skrÀmmande nedrÀkning. Men till vad? Vad binder offren samman? Han tar hjÀlp av den intelligenta och skarpa rÀttspsykologen Dr Julie Glans för att fÄnga den barbariska mördaren innan det Àr försent.

NattvĂ€kten Ă€r den första boken i serien med den intuitiva kriminalkommissarien David Ritter i spetsen. En mörk, oförutsĂ€gbar och oförglömlig thriller dĂ€r mycket mer Ă€n att fĂ„nga en seriemördare stĂ„r pĂ„ spel. En rad ovĂ€ntade vĂ€ndningar förtĂ€tar handlingen fram till den chockerande upplösningen, en som inte ens Ritter sjĂ€lv hade kunnat förestĂ€lla sig.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.