Linwood Barclay – 23 – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Jag tycker om författaren Linwood Barclays böcker. Jag har lĂ€st fem helt fristĂ„ende böcker av honom, (Utan ett ord, Alltför nĂ€ra, Morgonen hon försvann, Vilseledd, och Tro dina ögon), och nu har jag lĂ€st den sista boken i en trilogi, 23. Dom tvĂ„ första böckerna i Promise Falls-trilogin heter Sveket och Lögnen. Den hĂ€r boken, 23, var lika bra som dom tvĂ„ första böckerna i serien. Men jag tror att man ska lĂ€sa serien frĂ„n början, för att hĂ€nga med i berĂ€ttelsen. Trilogin var bra, som sagt, men jag tycker nog att dom fem helt fristĂ„ende böckerna av författaren var Ă€nnu bĂ€ttre. Rekommenderar alla författarens böcker. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Allt har lett fram till detta.

Det Àr 23:e maj, lördagen innan Memorial Day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krislÀge. Hundratals mÀnniskor har lagts in pÄ sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frÄgan kvarstÄr, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna pÄ en massförgiftning av denna lilla stad?

Samtidigt stÀlls polisdetektiven Barry Duckworth inför ett annat problem. En student pÄ det lokala universitetet har dödats och han kÀnner igen mördarens metoder. De för tankarna tillbaka till det olösta mordet pÄ tvÄ andra kvinnor i staden. Plötsligt börjar kopplingen mellan den senaste mÄnadens bisarra hÀndelsers klarna. Blodiga skyltdockor som hittats i Pariserhjulets vagn nummer 23, en kraftigt övertÀnd buss med nummer 23 dÀrbak, samma nummer som pÄ tröjan av en man som anklagats för övergrepp.

Siffran Àr helt klart kopplad till motivet för att skada invÄnarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra Detektiv Duckworth nÀrmare döden Àn han nÄgonsin varit förut.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.