Emma Hamberg – Je m’appelle Agneta – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Om jag inte har rĂ€knat fel, sĂ„ Ă€r den hĂ€r boken, Je m’appelle Agneta, den tolfte boken som jag lĂ€ser av författaren Emma Hamberg. Som jag har skrivit tidigare, sĂ„ tycker jag mycket om Emmas sĂ€tt att skriva. Hennes böcker Ă€r lĂ€ttlĂ€sta, charmiga, roliga, naiva (pĂ„ ett bra sĂ€tt!), snabblĂ€sta, mysiga, romantiska, och har hög igenkĂ€nningsfaktor. Jag lĂ€ser inte sĂ„ mĂ„nga i genren feelgoodböcker, men Emmas lĂ€ser jag alltid. Och den hĂ€r boken var inget undantag, utan den var lika bra som alla författarens tidigare böcker. Rekommenderas. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.


”Alla mĂ€nniskor kan tydligen delas in i fĂ€rggrupper efter personlighetstyp numera. Min fĂ€rggrupp Ă€r genomskinlig.”

Agneta Àr fyrtionio Är och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig nÀr de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för henne.

Agnetas man Magnus, fĂ„gelskĂ„dare och frisksportare, anser att ”din kropp Ă€r ditt tempel” och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i kĂ€llaren dĂ€r Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sĂ€ngen, dricka vin i smyg och se pĂ„ tv-serier dĂ€r folk renoverar franska gĂ„rdar Ă€r hennes enda, hemliga njutning.

Men nÀr Agneta fÄr syn pÄ en radannons i tidningen vaknar nÄgot inom henne.

Äldre pojke behöva hjĂ€lp. Nu. Laga mat. StĂ€dning jĂ€ttestor hus. Mycket viktig – varje fredagar 17.00 sitt pĂ„ bar.
MĂ„ste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com

NĂ„gra dagar senare stĂ„r Agneta till sin egen och alla andras förvĂ„ning pĂ„ ett ödsligt torg i en liten by i Provence. DĂ€r ingenting Ă€r som i annonsen. Äventyret kan sannerligen börja.

Je m’appelle Agneta Ă€r en roman om att vĂ„ga kliva ur sig sjĂ€lv, om att inse att livet Ă€r kort och att vi borde dansa mer pĂ„ borden. En roman dĂ€r Emma Hambergs karaktĂ€ristiska livsglĂ€dje och mĂ€nniskokĂ€rlek syns pĂ„ varje sida.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: