Christoffer Carlsson – Brinn mig en sol – Betyg: 5 av 5 – 📚 – Det hĂ€r Ă€r den nionde boken som jag lĂ€ser av författaren Christoffer Carlsson. Jag har tyckt mycket om alla hans tidigare böcker, och alla utom den senaste har fĂ„tt det nĂ€st högsta betyget av mig, och den senaste, JĂ€rtecken, fick högsta betyget. Hans nya bok, Brinn mig en sol, Ă€r i samma anda som JĂ€rtecken, och tillhör ocksĂ„ serien Hallandssviten. Jag tyckte vĂ€ldigt mycket om boken, som Ă€r sĂ„ mycket mer Ă€n en kriminalroman. Den Ă€r lika mycket ett relationsroman som en deckare. Rekommenderas varmt.

.

I februari 1986 sker det första mordet i byn Tiarp pÄ NyÄrsÄsen utanför Halmstad.
För polisen Sven och hans son Vidar blir det en avgörande tid. Landet Ă€r i chock efter mordet pĂ„ Olof Palme. Medan Vidar söker sin vĂ€g mot vuxenlivet, tvingas Sven in i mörkret pĂ„ NyĂ„rsĂ„sen för att jaga Tiarpsmannen: Vem Ă€r han? Vem blir hans nĂ€sta offer? Och vem Ă€r författaren som lĂ„ngt senare Ă„terger historien – varför skriver han?
”Brinn mig en sol” Ă€r en kriminalroman om sanning, skuld och ansvar i en tid dĂ„ Sverige förĂ€ndras bortom igenkĂ€nning.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.