Jodi Picoult – En enda gnista – Betyg: 4 av 5 – 📚 – En enda gnista Ă€r den femte boken som jag lĂ€ser av den amerikanska författaren Jodi Picoult. Jag har tyckt om dom böcker som jag tidigare har lĂ€st, och allra bĂ€st tyckte jag om boken SmĂ„ stora saker, som fick högsta betyget av mig. Den hĂ€r boken, En enda gnista, var ocksĂ„ bra. Men kanske inte riktigt sĂ„ bra som jag hoppades pĂ„. Jag tyckte boken förlorade pĂ„ att den berĂ€ttade historien ”baklĂ€nges”. Jag brukar inte ha nĂ„got emot det, men i just den hĂ€r boken tyckte jag inte om det. Annars sĂ„ var storyn bra, boken lĂ€ttlĂ€st, och Ă€ven om boken Ă€r vĂ€ldigt amerikansk, sĂ„ Ă€r ju faktiskt Ă€mnet aktuellt Ă€ven hĂ€r i Sverige. Kan absolut rekommendera boken, men dock Ă€nnu mer boken SmĂ„ stora saker. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Det Àr en varm höstdag, som sÄ mÄnga andra, och allt Àr som vanligt pÄ kvinnokliniken Centret. Plötsligt bryts det sena förmiddagslugnet av en desperat och bevÀpnad man som stormar in och öppnar eld. Snart har situationen utvecklats till ett gisslandrama.

Hugh McElroy, en gisslanförhandlare, rusar till platsen, spĂ€rrar av omrĂ„det och börja planera för hur han bĂ€st tar kontakt med förövaren. NĂ€r hans mobil vibrerar kastar han ett öga pĂ„ skĂ€rmen och fylls med en plötslig fasa – hans femtonĂ„riga dotter Wren befinner sig inne i kliniken.

Det Àr en salig blandning mÀnniskor som nu Àr fast innanför dörrarna. En sjuksköterska som mÄste övervinna sin egen panik för att rÀdda en skadad kvinna. En doktor som utför arbetet inte trots, men pÄ grund av sin tro. En anti-abortdemonstrant, förklÀdd som patient, som nu kommit ansikte mot ansikte med ytterligheten av det raseri hon sjÀlv kÀnt. En ung kvinna som kommit in för att avsluta sin graviditet, och den frenetiske gÀrningsmannen som krÀver att bli hörd.

En enda gnista Ă€r en gripande och högst aktuell roman. Med stor skicklighet tar Jodi Picoult sig an en av vĂ„r tids största kontroverser, och granskar de stora frĂ„gorna med balans och empati. Resultatet blir en högst mĂ€nsklig undersökning av nĂ„gra av de mest grundlĂ€ggande, och svĂ„rdefinierbara, av det moderna samhĂ€llets stöttepelare: rĂ€tten till sin egen kropp och rĂ€tten till liv.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: