Sebastian Fitzek – Patienten – Betyg: 4,5 av 5 – 📚 – Det Ă€r inte sĂ„ ofta jag lĂ€ser böcker frĂ„n Tyskland, men nu har jag gjort det. Den hĂ€r författaren Ă€r tydligen en av Tysklands mest populĂ€ra författare inom thrillergenren, men ganska sĂ„ okĂ€nd i Sverige. Det finns en bok av honom tidigare hos Storytel, Paketet, och den ska jag definitivt lĂ€sa. Och sĂ„ kommer det en ny bok av honom i juni, Passagerare 23, som jag ocksĂ„ Ă€r intresserad av. För jag tyckte att den hĂ€r boken, Patienten, var mycket bra. Riktigt spĂ€nnande, otĂ€ck, oförutsĂ€gbar, lĂ€ttlĂ€st, och lite annorlunda thriller, som jag, som sagt, tyckte mycket om. Rekommenderas varmt till thrillerĂ€lskare. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Ett försvunnet barn, en desperat pappa, och en resa ner i helvetet.

SexĂ„rige Max har varit försvunnen i ett Ă„r, och polisen Ă€r övertygad om att den nu inspĂ€rrade barnamördaren Guido Tramnitz Ă€r den som har kidnappat och förmodligen mördat pojken. Guido Ă€r dömd för tvĂ„ andra barnamord, och sitter nu pĂ„ sluten psykiatrisk anstalt, men han vĂ€grar att prata om Max. Riktiga bevis saknas, och Max förĂ€ldrar blir alltmer desperata och vill veta sanningen om vad som hĂ€nt deras Ă€lskade son. 

Till slut föreslÄr en av utredarna nÄgot extremt; han kan ordna sÄ att pappan Till kan fÄ komma in pÄ samma avdelning som mördaren, med hjÀlp av en ny identitet och en fejkad journal. Kanske kan han komma nÀra Guido och fÄ information, eller till och med ett erkÀnnande? Han accepterar erbjudandet, inget kan vara vÀrre Àn ovissheten. Eller?

En thriller i hÄrresande tempo, dÀr inget Àr vad det verkar och ingen Àr att lita pÄ.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: