Jeanine Cummins – Amerikansk jord – Betyg: 5 av 5 – 📚 – Det hĂ€r Ă€r en otroligt bra bok. Helt klart en sĂ„n bok som jag kommer att minnas lĂ€nge, lĂ€nge. Den Ă€r vĂ€ldigt stark och stundtals jobbig att lĂ€sa. Jag levde mig verkligen in i berĂ€ttelsen och fĂ„ngades mycket av karaktĂ€rerna. Gillar ocksĂ„ nĂ€r böcker fĂ„r mig att googla, och det gjorde jag flera gĂ„nger under tiden som jag lĂ€ste den hĂ€r boken. Boken Ă€r mycket vĂ€lskriven men den Ă€r Ă€ven vĂ€ldigt lĂ€ttlĂ€st. Den Ă€r hemsk, gripande, ruskig, berörande, spĂ€nnande, rörande, sorglig, och kĂ€nns mycket verklighetstrogen. Och det Ă€r verkligen en sĂ„n bok som jag tycker att alla ska lĂ€sa. Rekommenderas varmt. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

.

Acapulco, Mexiko: Medan Lydia och hennes ÄttaÄriga son gömmer sig i badrummet blir resten av familjen mördade i trÀdgÄrden. Som hÀmnd för ett avslöjande reportage vill ledaren för knarkkartellen Los Jardineros utplÄna inte bara Lydias journalistmake utan hela hans familj. Nyss var ledaren en omtyckt kund i hennes bokhandel. Nu Àr han en hÀnsynslös mördare som inte kommer att skona vare sig henne eller sonen.

De flyr, först pĂ„ mĂ„fĂ„, sedan norrut. Mer Ă€n 200 mil om dagen mĂ„ste de lĂ€gga bakom sig, med buss och tĂ„g och till fots genom öknen innan de kommer till USA. PĂ„ vĂ€gen möter de barmhĂ€rtighet och medmĂ€nsklighet men ocksĂ„ livshotande faror. Och hela tiden jagas de av Javier – den man som för inte sĂ„ lĂ€nge sedan var hennes vĂ€n.

Amerikansk jord Ă€r en bok du aldrig glömmer. En skrĂ€mmande aktuell och fullstĂ€ndigt uppslukande berĂ€ttelse om en mor och en son pĂ„ flykt – om sorgen över dem som Ă€r borta och om hur lĂ„ngt vi Ă€r villiga att gĂ„ för att rĂ€dda dem vi Ă€lskar.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

2 Responses to Jeanine Cummins – Amerikansk jord – Betyg: 5 av 5 – 📚 – Det hĂ€r Ă€r en otroligt bra bok. Helt klart en sĂ„n bok som jag kommer att minnas lĂ€nge, lĂ€nge. Den Ă€r vĂ€ldigt stark och stundtals jobbig att lĂ€sa. Jag levde mig verkligen in i berĂ€ttelsen och fĂ„ngades mycket av karaktĂ€rerna. Gillar ocksĂ„ nĂ€r böcker fĂ„r mig att googla, och det gjorde jag flera gĂ„nger under tiden som jag lĂ€ste den hĂ€r boken. Boken Ă€r mycket vĂ€lskriven men den Ă€r Ă€ven vĂ€ldigt lĂ€ttlĂ€st. Den Ă€r hemsk, gripande, ruskig, berörande, spĂ€nnande, rörande, sorglig, och kĂ€nns mycket verklighetstrogen. Och det Ă€r verkligen en sĂ„n bok som jag tycker att alla ska lĂ€sa. Rekommenderas varmt. (Bokförlagets beskrivning av boken finns i kommentarerna).

  1. Gunilla skriver:

    Den skall lÀsas. Köpte 20 böcker frÄn Adlibris mÄr bra av att endast
    se att dom finns ,och lÀsa ÀndÄ bÀttre.
    Skall titta pÄ bibblan om den finns dÀr Àr man intresserad tar dom hem. Har lÀst romaner som berör och handlar om Mexiko och de Àr har varit sÄ spÀnnande och vÀldigt bra böcker.
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: