Jessica Schiefauer – BĂ€rarna – Betyg: 4 av 5 – 📚 – Intressant och tĂ€nkvĂ€rd berĂ€ttelse. VĂ€lskriven och lĂ€ttlĂ€st. Rekommenderas. (Bokens beskrivning finns i kommentarerna).

.

Vad gör en pandemi med mÀnniskor? BÀrarna utspelar sig i en vÀrld dÀr en smitta har hÀrjat i mÄnga decennier, en smitta som tvingat mÀn och kvinnor att leva Ätskilda. Kvinnorna styr, och samhÀllets redan skrala resurser delas systerligt, eller anvÀnds i jakten pÄ ett botemedel. Men ordningen har börjat ifrÄgasÀttas.

Nikki lever med Simone. De har egentligen aldrig pratat om att bli förĂ€ldrar. Men sĂ„ vill Simone absolut bĂ€ra ett barn. Det visar sig bli bĂ„de svĂ„rare och farligare Ă€n Nikki kunnat ana. Nikki upptĂ€cker saker – om Simone, om sig sjĂ€lv och om det samhĂ€lle hon lever i – som kastar henne ut i nĂ„got hon aldrig hade kunnat förestĂ€lla sig.

TvĂ„faldigt Augustprisade Jessica Schiefauer har skrivit en tĂ€t och spĂ€nnande roman om kĂ€rlek, förĂ€ldraskap och livsvillkor i ett samhĂ€lle bĂ„de likt och olikt vĂ„rt eget. ”BĂ€rarna” Ă€r hisnande lĂ€sning.

Jessica Schiefauer har tidigare givit ut bland annat de bĂ„da Augustprisbelönade ungdomsromanerna ”Pojkarna” och ”NĂ€r Hundarna kommer”.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.