Ulrika Ewerman – Monica Magnus 1966 – Betyg: 4 av 5 – 📚

.

Året är 1965. Det är lördag och i våningen ovanför Arvidssons rör i Uppsala är det fest. I köket står Monica och önskar att alla kunde gå hem. Hon är fjorton år gammal och redan trött på allt – sin pojkvän Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte låter henne växa upp. När den åtta år äldre Magnus plötsligt står i dörröppningen och ber henne följa med honom får allt en ny början.

Hemma på Lindsbergsgatan sitter Anna-Britt och väntar på sin dotter. Hon är rädd att Monica ska göra samma misstag som hon själv. Det enda hon vill är att se sin dotter bli självständig och oberoende. Bo i en villa i Kåbo och välja en man som avgudar henne. Kanske till och med bli lycklig.

Monica Magnus 1966 är en sann berättelse av Ulrika Ewerman om två personer som inte kan hålla sig flytande utan varandra och om den såriga relationen mellan mor och dotter. Det är en roman om den stora kärleken – och hur den kan riskera att bränna sönder allt i sin väg.

(Kopierat från bokförlaget).

2 Responses to Ulrika Ewerman – Monica Magnus 1966 – Betyg: 4 av 5 – 📚

  1. Sofie skriver:

    herregud vad jag saknar dina utförliga recensioner. Så välskrivna och jag visste alltid vilka böcker jag skulle satsa på – och blev aldrig besviken. Förstår om det tog så otroligt mycket av din tid men jag uppskattade de väldigt mycket. Kanske dumt att inte skriva det innan men man vet ju aldrig vad man har förrän man mister det 😉

    • @ Sofie: Men! Åh! Tack! Vilken snäll kommentar! Och vet du, jag saknar faktiskt också att skriva recensioner. Kanske att jag tar upp det igen, fast i mindre skala. Kommer nog att lägga in texten från bokförlaget, som ovan, till att börja med. Och sen kanske jag skriver några enkla rader om boken. Men jag kommer inte att vilja ha recensionsböcker från förlagen igen. För då blir det en press att skriva. Utan jag skriver bara lite enkelt till dom böcker som jag läser och lyssnar på via Storytel. Så blir det kanske nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.