Ulrika Ewerman – Monica Magnus 1966 – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

.

Året Ă€r 1965. Det Ă€r lördag och i vĂ„ningen ovanför Arvidssons rör i Uppsala Ă€r det fest. I köket stĂ„r Monica och önskar att alla kunde gĂ„ hem. Hon Ă€r fjorton Ă„r gammal och redan trött pĂ„ allt – sin pojkvĂ€n Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte lĂ„ter henne vĂ€xa upp. NĂ€r den Ă„tta Ă„r Ă€ldre Magnus plötsligt stĂ„r i dörröppningen och ber henne följa med honom fĂ„r allt en ny början.

Hemma pÄ Lindsbergsgatan sitter Anna-Britt och vÀntar pÄ sin dotter. Hon Àr rÀdd att Monica ska göra samma misstag som hon sjÀlv. Det enda hon vill Àr att se sin dotter bli sjÀlvstÀndig och oberoende. Bo i en villa i KÄbo och vÀlja en man som avgudar henne. Kanske till och med bli lycklig.

Monica Magnus 1966 Ă€r en sann berĂ€ttelse av Ulrika Ewerman om tvĂ„ personer som inte kan hĂ„lla sig flytande utan varandra och om den sĂ„riga relationen mellan mor och dotter. Det Ă€r en roman om den stora kĂ€rleken – och hur den kan riskera att brĂ€nna sönder allt i sin vĂ€g.

(Kopierat frÄn bokförlaget).

2 Responses to Ulrika Ewerman – Monica Magnus 1966 – Betyg: 4 av 5 – đŸ“š

  1. Sofie skriver:

    herregud vad jag saknar dina utförliga recensioner. SĂ„ vĂ€lskrivna och jag visste alltid vilka böcker jag skulle satsa pĂ„ – och blev aldrig besviken. FörstĂ„r om det tog sĂ„ otroligt mycket av din tid men jag uppskattade de vĂ€ldigt mycket. Kanske dumt att inte skriva det innan men man vet ju aldrig vad man har förrĂ€n man mister det 😉

    • @ Sofie: Men! Åh! Tack! Vilken snĂ€ll kommentar! Och vet du, jag saknar faktiskt ocksĂ„ att skriva recensioner. Kanske att jag tar upp det igen, fast i mindre skala. Kommer nog att lĂ€gga in texten frĂ„n bokförlaget, som ovan, till att börja med. Och sen kanske jag skriver nĂ„gra enkla rader om boken. Men jag kommer inte att vilja ha recensionsböcker frĂ„n förlagen igen. För dĂ„ blir det en press att skriva. Utan jag skriver bara lite enkelt till dom böcker som jag lĂ€ser och lyssnar pĂ„ via Storytel. SĂ„ blir det kanske nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.