Alex Dahl – Den andra dottern – (The Heart Keeper)

  

.

Alex Dahl – Den andra dottern 
Betyg: 4 av 5 

.

Bokrecension – Alex Dahl – Den andra dottern – (The Heart Keeper) – 2020 – (2019) – Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman

.

”En fängslande relationsthriller om hur kärlek kan förvandlas till mörker. Ny bladvändarläsning från författaren bakom thrillersuccén Den oönskade.

Alison råkar ut för den största tragedi man kan tänka sig. Hennes femåriga dotter Amalie drunknar. Mitt i katastrofen får Alison och hennes man frågan om de kan tänka sig att donera dotterns organ. De säger ja.

I en annan del av Oslo väntar den unga mamman Iselin på att hennes dotter Kaia ska få ett nytt hjärta eller dö. Då får hon telefonsamtalet hon väntat på i hela Kaias liv. Ett barn har dött och därför ska hennes barn få leva.

Genom en artikel i en tidning förstår Alison vem som har fått hennes dotters hjärta. Hon blir närmast besatt av tanken på att det slår vidare i ett annat barns kropp. Utan att avslöja vem hon är börjar hon hitta vägar in i den andra familjens liv. Allt för att komma nära sin dotter igen.”

(Kopierat från norstedts.se) 

.

För ungefär ett år sedan så läste jag den norsk-amerikanska författaren Alex Dahls första bok, Den oönskade, och den fick högsta betyget från mig. 

Nu har jag läst hennes uppföljare, Den andra dottern, och den var nästan lika bra. Den väckte helt klart tankar om organdonation. 

Boken Den andra dottern är gripande, lättläst, berörande, spännande, snabbläst, och riktigt bra. Kan absolut rekommendera boken. 

Betyg: 4 av 5.

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Norstedts Förlag

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: