Lena Karlin & Åsa Schwarz – Dockfabriken

    

.

Lena Karlin & Åsa Schwarz – Dockfabriken 
Betyg: 4,5 av 5 

.

Bokrecension – Lena Karlin & Åsa Schwarz – Dockfabriken – 2020 – Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman

.

”En spännande och överraskande kriminalroman på temat artificiell intelligens. Nya deckarduon Karlin & Schwarz ställer viktiga frågor om vad som definierar en människa och var gränsen går för vad som bör vara tillåtet att göra.

Den framstående robotforskaren Heinrich Becker och hans banbrytande uppfinning, roboten Adam, kidnappas. Säkerhetspolisen Alex Lindhage utreder fallet. Vid ett förhör med forskarkollegan Clara inser han att hennes relation till Heinrich är starkt präglad av konkurrens, och han misstänker att hon döljer något.

Med hjälp av Heinrichs fru Nora försöker Alex förstå vilka som kan ligga bakom kidnappningen, men antalet misstänkta stiger för varje dag. Vad arbetade Heinrich egentligen med? När Alex lägger samman bitarna framträder en bild av den framgångsrike forskaren som är mer chockerande än han någonsin kunnat ana.

Dockfabriken är en fängslande kriminalroman som också utforskar moraliska frågor kring robotar och mänsklighet. Uppslukande deckarläsning för alla som gillade serien Äkta människor.

Lena Karlin har översatt ett hundratal böcker, bland annat Dan Brown och Ken Follett. Åsa Schwarz har flera skönlitterära verk bakom sig. Hon förekommer ofta som expert i media inom säkerhet och artificiell intelligens. 2017 blev hon utsedd till Sveriges säkerhetsprofil.”

(Kopierat från norstedts.se)

.

Boken Dockfabriken är Åsa Schwarzs sjunde roman. Jag har läst alla hennes sex tidigare böcker, som hon har skrivit ensam. Alla har varit bra, och allra bäst var hennes näst senaste bok, De 7 nycklarna. Den fick allra högsta betyget av mig, 5 av 5. En mycket läsvärd och intressant bok som jag verkligen kan rekommendera. 

Nu har Åsa Schwarz börjat på en ny bokserie, tillsammans med Lena Karlin, och den första boken heter Dockfabriken

Och Dockfabriken var också mycket bra. Det var väldigt intressant att läsa om robotar och artificiell intelligens. Mycket är ju verkligt redan nu, och annat kommer säkert i en nära framtid. Boken är spännande, välskriven och absolut inte förutsägbar. Och jag ser redan fram emot kommande böcker i serien. Gillar karaktärerna och följer dom gärna i flera böcker. 

Rekommenderas absolut. 

Betyg: 4,5 av 5.

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Norstedts Förlag. Och ett extra tack för ett signerat exemplar, Lena Karlin & Åsa Schwarz. 

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: